Христо Бисеров с парична гаранция 25 000 лева

Христо БисеровМярката за неотклонение на Христо Бисеров („парична гаранция” в размер на 25 000 лева) беше потвърдена от 5 състав на Софийския градски съд.

Съдът счете, че от събраните към настоящия момент на досъдебното производство доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъпленията, за които му е повдигнато обвинение, пишат от novini.bg.

Взетата мярка за неотклонение по отношение на обвиняемия е втората по степен на тежест мярка.

Съдът намира, че видът й е съобразен с тежестта и обществената опасност на престъпленията.

От друга страна позволява на обвиняемия Бисеров свободно да се придвижва в страната. За да изиграе възпиращо въздействие по отношение на обвиняемия паричната гаранция следва да бъде в размер, който би могъл да накърни имотното му състояние в значителна степен.

От друга страна този размер следва да бъде съобразен с имотното състояние, за да може мярката да бъде изпълнена. Съдът е намерил, че размерът на мярката за неотклонение е определен правилно, в съответствие с имотното състояние, семейното положение и възрастта на Бисеров.

Така определената мярка по вид и размер ще обезпечи изпълнението на целите на мярката за неотклонение, пише още в определението на съда.

По-рано защитата на бившия депутат поиска промяна на мярката за неотклонение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *