Хохегер получи 2.5 г. зад решетките! Ще има ли затвор и за Моника Станишева?

Сергей и Моника•    Ако в България имаше правосъдие, днес Моника Станишева трябваше да е в затвора, а Сергей Станишев да й носи цигари.

•    Но в България когато крадеш, ставаш първа дама и ти дават възможност да крадеш още повече.

•    За една и съща кражба в Австрия осъждат на затвор и глоба от 960 000 евро, а в България ти дават още привилегии и възможности – като например, да вкараш всичките си приятелчета на топли местенца в кабинета Орешарски.

Районният съд във Виена осъди на две години и половина затвор лобиста Петер Хохегер.

Това е станало по време на завършилия в ранните съботни часове процес за тайните политически дарения, които „Телеком Аустриа“ е дала за партията „Съюз за бъдещето на Австрия“.

Съдът прие, че по време на изборната кампания през 2006 г. с помощта на фалшиви фактури и чрез рекламни и пиар агенции партията е получила 960 000 евро.

Присъдата на Хохегер е заради облагодетелстване и фалшиви показания, дадени пред антикорупционната комисия на парламента.

До последно Хохегер отричаше да е участвал в схемата за тайно спонсориране на партията, но съдът прие, че той е действал умишлено.

Освен лобиста, чиято присъда е най-дълга, осъдени бяха още бивш депутат, рекламен бос и говорителят на тогавашния министър на правосъдието.

Националистическата партия „Съюз за бъдещето на Австрия“ бе осъдена да плати глоба от 960 000 евро. Това е една четвърт от бюджета й за изборите, които са на 29 септември.

Петер Хохегер доби популярност в България, след като стана ясно, че е лобирал за влизането на България в Европейския съюз срещу хонорар от 1,5 млн. евро по два договора от 2006 и 2008 г., подписани от кабинета „Станишев“.

Случаят „Хохегер“ бе обсъждан и в специална анкетна комисия, която бе създадена в предишния български парламент.

Прословутите 1.5 милиона евро са минали през фирмата на Моника Станишева.

И ето разликата между правосъдието в Европа и Абсурдистан – в Австрия ортакът на Станишева ще лежи 2.5 години в затвора, в България на Моника й дадоха възможност да се пооблажи още.

А и да нареди всичките си близки приятели в кабинета на Орешарски като министри, зам.-министри и шефове на други високи ведомства.

Източник: 1kam1.eu

2 коментара по “Хохегер получи 2.5 г. зад решетките! Ще има ли затвор и за Моника Станишева?

  1. Всички комуноиди са ИЗРОДИ! Доказано от 1944 до сега! България е най-жалката държава в Европа и света на белите хора! Благодарение на комуноидите от БКП=БСП!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *