Хора, бдете! Задава се червена полицейска държава

policeДеси Стоева от екипа на предаването „Господари на ефира“ написа във Фейсбук:
И така, мили мои, докато ние кротичко си протестираме и чакаме оставката на Оревоарски и компания вече пети месец, а Маяма Нолова оправдава присъствието си в бялата сграда с изконната си мисия да създаде нов изборен кодекс, така необходим за България /факт!/, ето какво се случва междувременно в същата тази сграда, толкова добре охранявана в последните дни:
http://www.parliament.bg/bg/bills/ID/14662/

Законопроект за Министерството на вътрешните работи, внесен на 11 ноември 2013.

Да надникнем в него!

Чл. 63. (1) В изпълнение на дейностите по този закон министърът на вътрешните работи по предложение на ръководителите на структурите по чл. 37 издава писмени заповеди за въвеждане на временни ограничения за извършване на дейности, ако те застрашават националната сигурност или обществения ред.
(2) Заповедите по ал. 1 се издават:
1. за предотвратяване извършването на престъпления или нарушения на обществения ред на определени обществени места;
2. при безредици или ПРИ НЕПОСРЕДСТВЕНА ОПАСНОСТ ОТ ВЪЗНИКВАНЕТО ИМ. /!!!!!!!!!/

Т.е., властта ни казва – дори да не сте си ПОМИСЛИЛИ вече да протестирате. Щото г-н Министърът ще бди, да знаете! А в МВР ще бъдат назначени врачки. Или пък отново екстрасенсът Деси от Пелово.

Нататък:

Чл. 65. (4) Разпорежданията на полицейския орган са задължителни за изпълнение, освен ако налагат извършването на очевидно за лицето престъпление или нарушение.

Упс! Те са задължителни, обаче какво правим, ако са незаконосъобразни? Аз не съм адвокат, но очевидно се налага да установя 24-часов контакт с такъв, за да си избегна незаконен 24-часов престой в районното, за какъвто изобщо не напирам.

Нататък:

Чл. 71. (1) Полицейските органи могат да извършват проверки за установяване самоличността на лице:
2. когато това е необходимо за разкриване или разследване на престъпления и при образувано АДМИНИСТРАТИВНОНАКАЗАТЕЛНО производство…

Нататък:

Чл. 73. (1) Полицейските органи могат да задържат лице:
2. което след надлежно предупреждение СЪЗНАТЕЛНО пречи на полицейски орган да изпълни задължението си по служба;
3. което показва ТЕЖКИ ПСИХИЧНИ ОТКЛОНЕНИЯ и с поведението си нарушава обществения ред или излага живота си или живота на други лица на явна опасност.

Значи полицаят на терен ще преценява, дали СЪЗНАТЕЛНО му преча, или пък не съм „НАРЕД С ГЛАВАТА“. Ей така, на мига, по собствено осмотрение, така ли?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *