ХОЛАНДИЯ СЕ ОБЯВИ ПРОТИВ ВЛИЗАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ И РУМЪНИЯ В ШЕНГЕН

11-10-13-04929_1

Пращат Жан Клод Юнкер да се прегледа, заради тази препоръка

За пореден път Холандия се противопоставя на присъединяването на България и Холандия към Шенгенското пространство. С това Амстердам се присъедини към Германия и Австрия, които вече обявиха сходни становища. Позицията дойде от премиера на страната Марк Рюте след изказването на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, че страната ни и северната ни съседка са готови да влязат в Шенген.

На въпрос за предложението на Юнкер за незабавно приемане на Румъния и България в Шенген холандският премиер отговори, че не сега е моментът. „Не сега. Противопоставяме се. Има твърде много опасения за контрола на границата и корупцията”, бяха думите на холандския премиер. „Юнкер е романтик. Мисля, че когато някой има видения, трябва да се консултира с лекар”, репликира крайно Рюте.

Вчера германският вътрешен министър Томас де Мазиер заяви, че не вижда възможност за бързо присъединяване на България и Румъния в Шенгенската зона, а австрийски политици се усъмниха, че потенциалните нови членки на Шенгенското пространство ще могат да изпълнят изискванията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *