Хакнаха страницата на Марк Зукърбърг във Facebook

Марк ЗукърбъргПалестинецът Халил Шратех разби страницата на основателя на Facebook Марк Зукърбърг. Той открил бъг, който позволява да се публикуват съобщения на стената на всеки един потребител на социалната мрежа, дори и той да не е в списъка с „приятели”.

След като открил грешката Халил два пъти писал писма до служителите в техническата поддръжка на Facebook. Хакерът разчитал да получи възнаграждение от 500 долара, което екипът на социалната мрежа обещава на всеки, който открие сериозни грешки в системата, съобщава МИГнюз, цитиран от „Фокус“.

Първият път въобще не получил отговор, а вторият път му било заявено, че не става дума за бъг и не са предприети никакви действия.

Тогава, възползвайки се от грешката в системата, Халил написал съобщение на стената на самия Зукърбърг.

Трябва да се отдаде дължимото на възпитанието на хакера – той първо се извинява на основателя на социалната мрежа, че нарушава конфиденциалността на неговата страница. Халил посочва, че не е открил друг начин за комуникация с екипа на Facebook, и за трети път описва проблема на страницата на Зукърбърг.

В последствие в изключително кратък срок инженерите на Facebook се свързват с палестинския хакер, за да получат допълнителна информация.

Халил така и не получил очакваната награда – от Facebook заявили, че той не може да претендира за възнаграждение, тъй като е нарушил потребителските условия, публикувайки съобщение на страницата на Зукърбърг.

Източник: dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *