Хазартен бос държал имота с намерения “Калашник” в Бояна

Имота в БоянаАвтоматът “Калашников” с пълнител, който беше открит в изоставен строеж в “Бояна”, се намирал в имота на хазартен бос. Адресът на въпросния имот с недовършен строеж е ул. “Владимир Димитров-Майстора” 7 в столичния квартал Бояна. Както БЛИЦ вече съобщи, оръжието беше оставено точно по тясната уличка в квартала, по която експремиерът Бойко Борисов традиционно се качва на разходка из Витоша. Улицата обаче е в непосредствена близост и до “Стар Беловодоски път”, където е къщата на Ахмед Доган.Автоматът е открит в сутерена на сградата, уточниха от МВР. Парцелът от 840 кв. м заедно със сградата от 128 кв. м разгъната площ е собственост на хазартния бос Емилиян Байкушев, сочи справка на “Стандарт”. Байкушев държи 4 казина “Луксор” в столицата.

“Емилиян готвеше имота за децата си, но преди 6 години го изостави”, заяви съдружникът на Байкушев в дружеството “Рино мастер клуб” Димитър Бонзов. Според него бизнесменът имал 3 деца, най-голямото вече имало семейство, а другите две учели в Англия.

За три години между 2005 и 2008 г. имотът е бил залаган в Българо-американската кредитна банка, а срещу това са изтеглили 3 кредита общо за 630 000 евро.

Сградата е била изоставена, след като са изградени носещите колони и е излята едната плоча. Никой от съседите и от свидетели от газифицираща компания, които са били вчера около парцела, не са видели полицаи, които да ровят за следи от автомата. Униформените обаче търсят пръстови отпечатъци по оръжието.

Главният прокурор Сотир Цацаров потвърди пред ТВ7, че е открит калашник в “Бояна”. Но отрече, че оръжието е трябвало да бъде използвано за атентат.

Източник: БЛИЦ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *