ФБР СЕ ФОКУСИРА ВЪРХУ ЗЕТЯ НА ТРЪМП ПО РАЗСЛЕДВАНЕТО ЗА РУСКАТА НАМЕСА В ИЗБОРИТЕ В САЩ

Djared Kyshnyr bgness

Медиите съобщават, че разследващите вярват, че 36-годишният Джаред Къшнър притежава важна информация, отнасяща се до разследването

Зетят на Доналд Тръмп – Джаред Къшнър, който е и негов съветник в Белия дом, е обект на нарастващо внимание от страна на ФБР във връзка с разследването на руската намеса в президентските избори, предаде CNN. Информацията не е потвърдена от федералните разследващи, но американските медии убедено съобщават, че Къшнър разполага с нужна информация.

ФБР разследва потенциална руска намеса в изборите за президент на САЩ през 2016-та и по-специфично за намеса в кампанията с цел Хилъри Клинтън да загуби. Сегашната президентска администрация отрича тези обвинения.

Адвокатът на Къшнър направи изявление, в което уверява, че неговият клиент е съдействал на властите напълно.

Според информация на „Washington Post“, следствието се интересува от подробности за срещите на зетя на Тръмп с руския посланик в САЩ Сергей Кисляк и с московски банкер. Същевременно и конгресът разследва връзките между щаба на Тръмп и Кремъл. Къшнър се съгласи да се яви на изслушване пред сенатската комисия по разузнаването.

През март стана ясно, че Къшнър и тогавашният съветник по националната сигурност Майкъл Флин са се срещали със Сергей Кисляк през декември в офиса на Доналд Тръмп в Trump Tower. От Белия дом признаха, че е имало такава среща. Заради скандала Флин подаде оставка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *