ФАНДЪКОВА НЕ ИСКА ДА СЕ КАНДИДАТИРА ЗА ПРЕЗИДЕНТ

Fandykova Bychvarova bgnes

Румяна Бъчварова е все по-вероятната кандидатура на ГЕРБ

Кметът на София Йорданка Фандъкова се бори да не бъде кандидат за президент на ГЕРБ. За мен мотивацията е работата, дневният ми ред в момента е работата в София, повтори тя.  Това обяви самата тя в телевизионно интервю. Фандъкова бе категорична, че не е водила разговори с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за кандидатурата й за държавен глава.

Този въпрос не стои на дневен ред за мен, каза още кметът. Според политици от ГЕРБ  натискът върху нея да се кандидатира е огромен. Той идва от среди в ГЕРБ, на които Фандъкова и екипът й пречат при разпределянето на обществени поръчки и пари от Брюксел в столицата. Като аргумент против стои и хипотезата, че за да бъде номинирана Фандъкова, е трябвало съгласието на регионалния министър Лиляна Павлова, която евентуално да замени Фандъкова като кмет. Павлова отказала категорично. Така се стигнало и до последния вариант – издигането на вътрешния министър.

Името на вицепремиера и вътрешен министър Румяна Бъчварова се чува все по-често в редиците на ГЕРБ като възможната номинация на управляващите за президент. Това пише „Сега“, позовавайки се на източници от ГЕРБ. След включването на ген. Румен Радев в надпреварата за „Дондуков“ 2 в партията на Борисов са се спрели на няколко варианта за номинация, които обаче се променяли през ден. Последният засега е именно за издигането на кандидатурата на шефа на МВР.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *