УЧРЕДЯВАТ „ДА, БЪЛГАРИЯ“ НА ХРИСТО ИВАНОВ

hristo-ivanov-bgnes

Тройно повече – над 1500 души от необходимите 500 се събраха на учредителното събрание на новата политическа формация„

С час и половина бе отложен старта на събранието, за да могат да се регистрират всички желаещи. На днешното учредително събрание новата структура трябва да приеме указа си и да избере ръководство. За председател се очаква да бъде избран Христо Иванов, а в ръководството ще влязат още 10-ина души.

„Вярваме, че изправяйки се срещу престъпността и корупцията в управлението, можем да предложим на младите хора в България бъдеще, а на нашите родители – достойно настояще. Желаем да възпитаме децата си в родолюбие, да им завещаем горда и достойна България“, е записано в проектоустава. Основна цел на новата партия е демонтиране на „корупционния модел на управление на страната“, за да се сложи край на бедността и да се повиши благосъстоянието и качеството на живот на българските граждани.

Това ще се постигне чрез реформиране на правоохранителната система, установяване на законност и правила за институциите, вместо произвол, създаване на работещи регулатори, охраняващи правилата на свободната конкуренция,спиране на бюджетните кражби, свързани с нагласени обществени поръчки,укрити данъци в особено големи размери и контрабандна търговия от фирми и частни лица, избегнали закона чрез корупцията в държавните институции.

Сред целите е записано още въвеждане на електронно управление и създаване на „малка и прозрачна администрация“ и други.

До месец Софийски градски съд ще трябва да се произнесе дали партията е законна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *