Учителка от Класическата разказва в час за секс с колега

УчителкаСкандали за уволнения и злоупотреби тресат Националната гимназия за древни езици и култури (НГДЕК), която е едно от най-елитните училища в страната. Учители, родители и ученици са разделени на два лагера ­ едната част иска оставката на директорката на гимназията Мариела Папазова, а другата я защитават. Група ученици организираха протести и поискаха Папазова да бъде отстранена от поста, както и да се срещнат с културния министър, на когото да представят папка с документи, уличаващи директорката.Основното недоволство на учениците е, че Папазова уволнявала доказани учители на гимназията, като междувременно назначавала свои хора в гимназията.

Папазова обаче твърди, че уволнените имали груби нарушения. Така например отстранената преподавателка по физкултура Илонка Джалева излязла в болничен, по време на който съдийствала на мач в Англия, обясни вчера Папазова. Другите трима уволнени пък пропускали да влизат в часовете си, не преподавали задължителния материал. Бившият учителят по история Димитър Делев пропускал уроците за Възраждането в 11-и клас на шест випуска поред.

Уволнената преподавателка по немски Надя Кюладжиева пък споделяла с учениците си по време на час интимните си отношения със свой колега, пише „Монитор“. Според група протестиращи учители обаче дори и с тези мотиви уволненията са неправомерни и това щяло да се докаже в съда. Един от водачите на бунта в гимназията е учителят по старобългарски език Иван Илиев. За него Папазова вчера разкри, че преподавал няколко години английски, без да има диплома за това.

„Тогава имаше глад за учители по английски език и дори имаше препоръка от инспектората за назначаване на такива педагози, дори и да не отговарят на всички изисквания”, каза от своя страна Иван Илиев. Мариела Папазова е директор от юли месец миналата година е назначена по заместване на Силвия Бакърджиева-Соколова, която сега е в майчинство. Според учители за назначаването е помогнало роднинската е връзка с известния български треньор по баскетбол Тити Папазов, чиято сестра е, пише още вестника.

Според сегашното училищно настоятелство в гимназията има данни и за злоупотреби с обществени пари от предишното ръководство.

„Това е другата причина за тези протести”, коментира председателят на настоятелството Ирина Абаджиева. Тя каза, че в училището са събирани неправомерно пари от родителите за учебници, които се плащат от бюджета на училището. Имало данни и за закупуване на нафта при цени с 30 на сто по-високи от реалните. За злоупотребите е сезирана икономическа полиция, каза още Абаджиева.

„Подобни проблеми се решават в съда, а не на улицата”, коментира директорката, която загатна, че може да съди свои колеги и за клевета. Папазова съобщи, че въпреки напрегнатата обстановка матурите няма да се провалят.

Източник: БЛИЦ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *