Учен твърди, че е успял да изобрети ”машина на времето”

Машина на времетоИрански учен твърди, че е изобретил „машина на времето“, с която може да надникне до осем години в бъдещето, съобщи в. „Дейли телеграф“.

Али Разеги е регистрирал „машината за пътуване във времето Аряиек“ в държавния Център за стратегически изобретения. Уредът предвижда бъдещето, като отчита показатели от докосване на потребителя и дава предсказанията в печатна форма. Той работи с комплект от сложни алгоритми и така предвижда „пет до осем години от бъдещия живот на всеки индивид с 98 процента точност“. Машината „няма да Ви отведе в бъдещето, тя ще доведе бъдещето при Вас“, каза изобретателят.

Като управляващ директор на Центъра за стратегически изобретения Разеги има 179 други изобретения. „Работя върху този проект от 10 години“ – каза 27-годишният изобретател, цитиран от „Дейли телеграф“ и БТА.

Уредът е с размер на персонален компютър. Според Разеги с него иранското правителство може да предвиди възможността за военен сблъсък с чужда държава, да прогнозира колебанията в стойностите на чуждестранните валути и цената на петрола.

„Естествено правителство, което може да погледне в бъдещето след пет години, ще може да се подготви за дестабилизиращи предизвикатества – каза той. – Затова очакваме да продаваме изобретението и на държави, а не само на частни лица, когато достигнем етап на масово производство.“

Разеги каза, че приятелите и роднините му го критикуват, защото с машината „се опитва да се прави на Бог“. „Този проект не противоречи на нашите религиозни ценности. Американците се опитват да направят такова изобретение, като харчат милиони долари за нещо, което аз постигнах за малка част от тази цена – каза той. – Причината още да не сме пуснали прототип е, че китайците веднага ще откраднат идеята и ще произведат милиони за един ден.“

Източник: dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *