Учен засне русалки в Гренландско море (Сензационни снимки)

РусалкиПоследните доказателства за съществуване на русалки в реалния свят, съвсем размиха границите между легендите и истинския живот на нашата планета. В продукцията „Русалки” на Animal Planet се показват спиращи дъха кадри на мутирали подводни същества, които живеят на голяма дълбочина в морето.

Необичайният документален филм преобърна представите на научните среди и предизвика нестихващи спорове сред видни специалисти по целия свят. Авторът на филма Пол Робъртсън, доктор по биология твърди, че е открил необикновените същества при проучване на Гренландско море през последния март.

Докато снимат под водата, в обектива на камерата ненадейно попада образът на странно създание, с форма на човек. Вместо крака обаче то има рибешка опашка, а вместо пръсти на ръцете – ципи като при земноводните. Д-р Робъртсън е категоричен, че става въпрос за истинска русалка и това е първото сериозно доказателство за тяхното съществуване.

Русалка„Голяма загадка пред нас обаче остава как тези хуманоидни същества живеят в студените води на Северния ледовит окен и как се препитават. Защото температурите там са много ниски и за обикновения човек не би било възможно да оцелее при такива екстремни условия. Предполагаме, че нашите русалки се изхранват от рибните пасажи или чрез улов на бозайници”

От Animal Planet обаче загадъчно намекват, че филмът на биолога за русалките няма претенции да бъде считан за напълно достоверен. Определят го по – скоро като произведение от научната фантастика, която има за цел да подхранва въображението на аудиторията.

Български специалисти пък коментираха, че е напълно възможно Робъртсън наистина да е заснел подводни хуманоиди. Защото щом видният наш учен проф. Божидар Димитров успя да открие скелет на русалка – вампир през миналото лято в малка България, кой знае какви потайности крие в недрата си Северният ледовит океан.

Източник: skandalno.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *