Учени разбулиха мистерията около зараждане на живота на Земята!

ЗемяУчени разкриха мистерията около зараждане на живота на Земята. Експерти от Русия и Италия са разработили модел, който демонстрира на практика как е станало истинското зараждане на живота на планетата ни. Това стана ясно по време на международна конференция, която се проведе в Италианското посолство в Москва, съобщи „Гласът на Русия”.

Как е станало зараждането на живота на Земята ни разкриха проф. Евгени Красавин, директор на Лабораторията по радиационна биология към Обединения институт по ядрени изследвания, разположен в Дубна, и проф. Ернесто Ди Муро от университета „Сапиенца” в Рим, предават от chudesa.net. Според изтъкнатите експерти, чрез комплицирани експерименти са успели да възпроизведат всички химически процеси, които са обуславили появата на предбиологични вещества и съединения, под формата на мастни и рибонуклеинови киселини. Именно те стоят в основата за възникване на всички живи организми на планетата ни.

Учените са изучавали образци на метеорити, паднали на Земята и чрез необходимият им химически синтез е уточнен космическия произход на основните компоненти, които са причинили истинското зараждане на живота на планетата ни.

Специалистите са открили и друг факт, според който, към момента в Космоса са открити повече от 80 органични молекули, сред които най-разпространена е тази на цианистоводородната киселина (HCN). При контакт с вода, тази киселина се превръща във формамид. Именно под тази форма това химическо съединение е открито в космическия прах, оставян от опашките на кометите.

Проф. Красавин и проф. Ди Муро споделят, че са облъчили емулсия от метеорния прах с това съединение формамид, при което са установили, че се получават РНК, захари и други ценни вещества. Тези елементи с в основата на конструирането на информационните макромолекули, отговорни за зараждане на живота на Земята.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *