Учени: Оралната любов е здравословна за жените

Момиче яде бананОралната любов е здравословна за жените и ги кара да се чувстват по-щастливи. Това показват резултатите от ново проучване. Изследването обхваща ефектите на спермата, която съдържа „променящи настроението химикали“, твърдят американски учени. Експерти от Държавният университет на Ню Йорк са направили изследване, което проследява живота и психичното здраве на почти 300 жени. Участничките попълнили анонимни анкети, в които отговаряли за въпроси, свързани с техния сексуален живот.

Оказва се, че семенната течност съдържа химикали, които повишават настроението, чувството на обич, подтикват към сън и съдържат най-малко три вида естествени антидепресанти – хормоните тиротропин-рилизинг, мелатонин и серотонин.

Изследователите твърдят, че жените, които водят редовен сексуален живот са по-малко депресирани и се представят по-добре на когнитивни тестове. Спермата съдържа три важни химикала – кортизол, който увеличава чувството на обич и естрон и окситоцин, повишаващи настроението.

Резултатите показват, че като цяло, жените, които правят често секс са по-щастливи и здрави. Представителките на нежния пол, които имат по-редки сексуални контакти или пък напълно се въздържат от секса са еднакво депресирани.

Един коментар по “Учени: Оралната любов е здравословна за жените

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *