Ученици в ШОК: Не искат да изучават турски език!

Ученици в ШОКВъв Фейсбук и Туитър ври и кипи от миналата седмица, когато беше разпространено видеото с новата министърка на младежта и спорта Марияна Георгиева ( близка приятелка на ДПС-лидера Лютви Местан, агент Павел) , която иска в българските училища да се изучава „майчин език“, тоест турски и в училищните си чанти българските деца да носят учебници по турски наред с учебниците по български.

Ето част от най-интересните коментари във Фейсбук на групата „Всички ученици в една група“, която за 23 часа събра 9488 харесвания срещу изучаването на турски език в българските училища:

Х.Б.: Е, в Гърция като е претъпкано с българи, да не би да претендират искаме българския да се изучава. В България ке се учи български, както си е по Конституция. Учете си майчиния език в майчината ви държава.

Р.Т.: Господа парламентаристи, отворите си очите и ушите, народа страда, не иска този закон, не ни харесва…по-добри някой европейски език.

А.М.: Ако някой се чувства турчин и иска да учи турски – да си върви в Турция! Това е България!

П.П.: Тия в парламента тотално изтрещяха!

А.А.: Вече имаме голям избор: турски или руски!

С.С.: Гласувах за Атака, защото Волен искаше да се премахне турския език от новините на БНТ. А сега Болен е част от новата коалиция „Гея, Бея и Злодея“, която иска изучаване на турски в българските училища. Боже, боже, какво доживяхме!

Р.К.: Не стига ли, че толкова години търпяхме Доган, агента на Държавна сигурност. Сега пак командва България. Господа депутати от БСП,ДПС и Атака, ще стане гражданска война!

П.И.: първо ще ни карат да учим български, после ще ни облекат в шалвари и фереджета. Не познавате турците.

М.А.: Е, така ще е , като сме единствената европейска страна, в която има турска партия и тя управлява!

П.Р.: Да пукнете дано! В България никога няма да учим турски език и няма да видите турски полумесец на българското знаме!

4 коментара по “Ученици в ШОК: Не искат да изучават турски език!

 1. Изучаването на чужд майчин език е по желание и не е само за турския език. Също така имайте предвид, че след 50 години българите ще бъдат малцинство в България.

  • maiki mnogo -strana edna – izi4awash ezika na stranata ili se iznasiash na kadeto ti e po izgodno. sled 50 godini nema da ima balgarsko malcinstwo oti shte ima 4uzdo prochistwane predi towa – ako neshto ne ti hareswa znae6 kwo da prai6 – ako ne znaesh shte ti bade pokazano ili nakazano !

 2. “ С.С.: Гласувах за Атака, защото Волен искаше да се премахне турския език от новините на БНТ. А сега Болен е част от новата коалиция “Гея, Бея и Злодея”, която иска изучаване на турски в българските училища. Боже, боже, какво доживяхме! “

  Ако това правителство, не беше се съставило, следващия мандат отиваше в ДПС.

  Така, че или същото или още по-лошо.

 3. Факти и само факти…. Пиша това за всички в България които са избрали да имат български паспорти и да се наричат българи като мен независимо от техния произход, който напълно разбирам и уважавам. Днес във всични европейски документи страниците за България започват с това, че името на България идва от турската дума булгар която означавало многоетност…
  Живея в Париж и София . Гласувам както за Франция така и за България. Във Франция има над 15млн мюсюлмани. . Единствения задължителен език в програмата на Франция е френския. И който не го е научил в основното училище не може да премине в гимназия. За свободата на култа: има джамии но е забранено да се вика за молитва от минаретата които със закон не могат да бъдат по високи от покрива на джамията. В Швейцариа , държавните им езици са немски и френски и не си поплюват. Направо забраниха строежа на джамиите със занон във всичките им кантони. Австрийците ако говориш на български на децата си, нищо че си техен поданик, съседите ти почват да те гледат с презрение. Испания и Италия си ратуват за христянството и за езика си. Монако, Андора, Люксембург не правят изключение… И това са държави с признати демокрации. Българите трябва да са наясно дали искат турците в България да се определят като турци или българи. Двете наведнъж е невъзможно и ще доведе до обезмислянето на българската нация. Правете си изводите сами

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *