УНИКАЛНО! Фаровете на новото Audi A8 ще са свързани с GPS

Фарове Audi A8Марката Audi беше първата, която пусна в масово производство диодни светлини. Сега инженерите от Инголщат са решили да навлязат още по-дълбоко в дебрите на диодното осветление и да свържат фаровете на новото A8 с GPS.

Първоначално диодните дневни светлини се рекламираха като способ за икономия на енергия, после и като по-добър осветител на пътното платно. Последното стана възможно, след като от Audi интегрираха иновационна система, която с помощта на компютър и специални отразители да контролира доста прецизно количеството светлина и нейната насоченост.

Новата флагманска лимузина на компанията – Audi A8, която ще се появи на бял свят в края на тази година ще разполага с още по-съвършени фарове. Предните диодни светлини ще са по 25 диода с висока интензивност във всеки фар.

Новото осветителни тела ще са свързани с фронталната камера на автомобил, както и с GPS системата. Компютър ще анализира данните и иновационните светлини на новото А8 ще могат мигновено, изключително прецизно и точно да се адаптират сами към различната пътна обстановка.

Различното от сегашните адаптивни предни светлини е, че светодиодите на А8 ще се управляват посредством данни, получени чрез спътниковата система за глобално позициониране. Вграденият в автомобила GPS ще предава данните на блок за управление, който ще променя направлението на лъча.

Фаровете на Audi A8Системата е пряко свързана и с устройството за нощно виждане, което е способно да разпознава пешеходци в тъмното. Когато пред колата се появи човек, автомобилът самостоятелно ще даде сигнал с фаровете и ще освети човека на пътя.

За тези свръхтехнологични фарове и за съпътстващите функцията системи от Audi ще разчитат на помощта на един от водещите производители на авто компоненти – компанията TRW. По традиция, както вече споменахме, иновациите ще се интегрират първоначално във флагмана А8 и чак по-късно в масовите модели на марката.

Източник: fakti.bg

Един коментар по “УНИКАЛНО! Фаровете на новото Audi A8 ще са свързани с GPS

  1. Неграмотни журналисти.Знаете ли що е то GPS и може ли да има връзка с фаровете на колата?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *