Ужас! 17-годишна се самоуби заради групово изнасилване и снимка

Рейтей Парсънс17-годишно момиче се самоуби, след като четирима нерези я изнасилиха и разпространиха снимка от ужасяващата гавра, което накарало приятели и съученици да провъзгласят жертвата на престъплението за уличницата и да я тормозят в нета. Това разказа нейната майка. Рейтей Парсънс от Нова Скотия в Канада бе намерена обесена в банята в семейния й дом в четвъртък, след години на психически тормоз, а в неделя родителите й се съгласиха тя да бъде изключена от животоподдържащите системи.

Със смъртта й започнаха да се появяват редица въпроси относно това, дали власти и приятели са направили достатъчно, за да помогнат на бедната Рейтей, за която близки разказаха как от отличничка се превърнала в безделник и непредсказуем тийнейджър.

На специално създадена във Фейсбук страница в памет на момичето, майка й Леа Парсънс описа как дъщеря й била променена завинаги от изнасилване, случило се през ноември 2011 г. “Тя отиде заедно с приятел на гости на друг приятел. В този дом тя бе изнасилена от четири млади момчета. Едно от тях е направило снимка на изнасилването и е сметнало, че ще бъде забавно да я разпрати на всички познати и в училището на Рейтей. Фотост бе бързо видян от всички”, пише съкрушената майка.

Изнасилването и разпространената снимка направили 15-годишната Рейтей в аутсайдер в училището й, където изнасилвачите й също учели. Приятели, съученици и непознати постоянно я тормозеха, разказа още майката. “Хората постоянно й пращаха съобщения и я питаха дали иска да прави секс с тях. Момичето й пишеха, че е голяма к…а. Нито за миг не я оставиха намира. Трябваше да се махне. Приятелите й се обърнаха срещу нея. Хората се гавриха с нея. Това прости не спря нито за миг”, споделя още майката пред Си Би Ес.

Родителите й се преместили от родния град Коул Харбър в Халифакс, за да помогнат на детето си да избяга от ужаса. Там Рейтей се запознала с нови приятели и възстановила контрактите си със някои стари съученици, които й предложили своята подкрепа. Изтормозеното момиче започнало да ходи на терапия, която видимо давала ефект.

Въпреки промените, Рейтей започнала да изпада в яростни пристъпи дори и за най-малкото нещо, а самоубийството й най-вероятно е резултат от рязка промяна в поведението й, казва Леа. “Държеше се импулсивно, но аз дори и за миг не си помислих, че може да се самоубие. Когато я открих в банята, вече бе твърде късно”, пише тя във Фейсбук.

Полицията в Канада започна разследване, продължило година, но то не даде резултат и не откри достатъчно доказателства за повдигането на обвинения. “Бе извършено разследване на изнасилването. В резултат нямаше достатъчно доказателства за повдигането на обвинения”, каза говорител на властите.

“Те дори не си направиха труда веднага да разпитат момчетата. Това се случи много по-късно. Според мен, те би трябваше да бъдат разпитани веднага, по отделно”, коментира Леа. Роднини не крият, че са видели позорната снимка, но никой не можел да определи кой я е направил, затова не е могло да бъдат повдигнати обвинения срещу тийнейджърите, въпреки че фотосът според закон си е чисто детско порно. “Цялото разследване бе пълно с подобни неща. Не й направихме веднага съдебен преглед, защото научихме няколко дни по-късно, когато тя се разрева в кухнята. Тя се опита да го запази тайна”, разказва още почернената майка.

Преди да се реши на крайната стъпка и да напусне този свят Рейтей се е опитала да намери помощ и утеха във Фейсбук. Там тя е писала за своята мъка, за която говори и пост от 3 март. Той гласи: “В края на краищата ние ще помним не думите на нашите врагове, а безмълвието на нашите приятели”.

Източник: БЛИЦ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *