Ужас! Перничанка умря от анорексия след ужасяваща диета

Перничанка умря от анорексия28-годишното момиче тежало 20 килограма преди смъртта си.

Перничанка на 28 години е починала от анорексия, съобщиха нейни приятели. Младата жена тежала едва около 20 кг. Докарана е в болница в понеделник миналата седмица в тежко състояние. Малко по-късно изпаднала в кома, а след това починала. Проблемите на момичето започнали преди няколко години. То било пълно и решило да отслабва. Затова започнало да пази строга диета. Така свалило доста от наднорменото си тегло, но когато влязло в перфектните мерки, не спряло с гладуването, а продължило. Така постепенно развило анорексия, съобщава „Вяра“.

„Видях я преди няколко месеца, стоеше на спирката. Не можах да я позная в първия момент. Чудех се кое е това момиче, което ме поздрави“, разказват нейни познати.

Според специалистите анорексията е един от бичовете на съвременното поколение. Много момичета се подлагат на глад, за да приличат на кльощавите манекенки по телевизията, а след това проблемът се задълбочава.

„Анорексията е психологически проблем. Повечето пациентки се виждат дебели и не разбират, че всъщност са измършавели. Лечението е много бавно и често не дава желания ефект“, поясниха медици.

Неподходящите диети, рекламирани по всички възможни начини, също водят до тежко увреждане на здравето. Миналата година в Перник лекарите едва спасиха от смърт момиче, отслабвало с диетата на Дюкан, още 5-6 са лекувани в болницата след прилагане на тежката диета за отслабване. Проблемът бил не толкова в диетата, а от неправилното й прилагане.

Източник: БЛИЦ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *