Ужас: Банда от 15 роми преби с колове трима фермери

Банда ромиМургавите вандали ограбили потърпевшите, после ги нападнали. По първоначални данни инцидентът е станал около 23 часа на ул. „Спартак” в Карлово. Час преди това Х.К. /48 г./ и Д.М. /47 г./ се прибирали след гостуване у техен познат. Край парк на ул. „Еделвайс” по-възрастният мъж забелязал четирима непознати да пренасят две метални конструкции. В товара Х.К. разпознал хранилки от фермата му, която стопанисвал заедно с друг карловец – Н.Н. /39 г./, и се развикал.

Уплашени четиримата захвърлили железата и побягнали. През това време Х.К. извикал по телефона съдружника си и заедно с Д.М. отнесли хранилките в дома му. После тримата се качили в колата на Д.М. и тръгнали към селскостопанската постройка в североизточния край на Карлово, за да проверят за други липси.

По пътя обаче приятелите засекли отново четиримата крадци и успели да заловят единия от тях. Докато се опитвали да изяснят случая Х.К., Н.Н. и Д.М. били заобиколени от около 10-15 близки на извършителите. Те нападнали тримата с камъни и колове, нанесли им побой и счупили предното обзорно стъкло на автомобила им. По време на схватката потърпевшите успели да избягат и да сигнализират за случилото се в полицията.

При предприетите незабавни издирвателни действия служители от РУП – Карлово са заловили петима мъже на възраст между 23 и 32 години, заподозрени в участие в побоя. Те са били задържани за 24 часа в ареста на районното управление. Д.М. и Н.Н. са настанени в болница, а на Х.К. е била оказана медицинска помощ. По случая е образувано досъдебно производство.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

2 коментара по “Ужас: Банда от 15 роми преби с колове трима фермери

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *