Уволниха шефът на строителния контрол Милка Гечева

ДНСКШефът на Дирекцията за национален строителен контрол Милка Гечева е уволнена вчера. Това заяви пред БНТ депутатът от ГЕРБ и бивш министър на регионалното развитие и благоустройството в кабинета „Борисов“ Лиляна Павлова.

По думите й Гечева е отличен специалист с дългогодишна кариера, не е политически ангажирана, нито „калинка“. Павлова изброи редица незаконни обекти, между които строителство в дюните, на къмпинг „Корал“, Иракли, Камчийски пясъци, в Несебър, „перла“, парк „Стнадржа“, спрени именно от Гечева. По думите й един е проектантът и архитектът на всичките тези строежи и именно той е бил първата номинация на кабинета за министър на инвестиционното проектиране.

Новият началник е със спорна репутация, каза Павлова като цитира свои познати от сектора без да посочва името, което официално все още не е обявено.

От думите на Павлова се разбра, че Гечева е уволнена по инициатива на Министерство на инвестиционното проектиране, към което се числи дирекцията след структурната промяна в правителството. Това е първото управленско решение във  ведомството, което вчера се сдоби с втори зам.-министър, който е кадър на ДПС.

Гечева оглави строителния контрол през 2010 г., когато министър беше сегашният държавен глава Росен Плевнелиев, а преди това беше зам.-директор и директор „Строителство“ в службата. Назначението й стана след оставка на предишния шеф наконтрола Иван Симидчиев, който подаде оставка след скандала с незаконните строежи край язовир „Ивайловград“.

Източник: dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *