Уволниха учител заради с*кс скандал със 7 ученички

Тодор Камов10 месеца след грандиозния с*кс скандал, който разтърси хасковското Механо, човекът в епицентъра му – учителят Тодор Камов, напусна гимназията. Раздялата е по взаимно съгласие. Физикът не е на работа от средата на август.

На 5 ноември миналата година група ученички, сред които и 14-годишна, обвиниха своя учител в с*кс тормоз. Те твърдяха, че са били обект на с*ксуални намеци, докосвания и опипвания от страна на преподавателя. Впоследствие към обвиненията им се присъединиха и други гимназистки. 7 от тях подкрепиха твърденията си писмено. Тодор Камов отрече обвиненията и обяви, че е бил натопен. Децата обаче бяха от различни класове, випуски и компании, пише haskovo.net.

Предвид нажежените страсти, включително и сред родителите, Камов излезе в неплатен отпуск. Той трябваше да продължи до края на учебната година. Няколко месеца по-рано, през февруари, 48 от 51-те педагози в Механото изпратиха подписка с искане учителят да не се допуска отново в школото. На подписката не бе дадена гласност – нито от гимназията, нито от тогавашното ръководство на Регионалния образователен инспекторат. Коментарите в учителските среди бяха, че вероятно всичко ще остане без последствия заради близките връзки на Камов с тогавашната управляваща партия. Властта обаче се смени, както и ръководството на РИО Хасково. Учителят и училището тръгнаха по различен път.

Източник: mignews.info

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *