УБИХА БИЗНЕСМЕН В ПЛОВДИВ ДОКАТО РАЗХОЖДАШЕ КУЧЕТО СИ

ubiistvo Plovdiv bgnes

Убиецът остава в неизвестност, все още не е открито и оръжието на престъплението

Убийството е извършено в сряда сутрин докато мъжът разхождал кучето си в парк Лаута в Пловдив. Жертвата е от Дупница, но живеел в града под тепетата. Неговата самоличност е установена, съобщи заместник-окръжният прокурор Галин Георгиев. Това е Даниел Божилов, собственик на едно от най-големите соларни студиа в Пловдив. То се намира на ул. „Златю Бояджиев“ срещу Новотела, предава БГНЕС.

Според шефа на Областната дирекция на МВР в Пловдив Атанас Илков към момента не е намерено оръжието, с което вчера е бил застрелян бизнесмена Данаил Божилов. Разследването продължава, а полицията издирва лицето, съпричастно за деянието.

По думите на Илков бизнесмена е бил убит с изстрел в сърцето. Полицията разследва и версията, в която стрелбата по бизнесмена е дошла вследствие на конфликт заради голямото и агресивно куче на Божилов. „Всички го описват като кротък и коректен човек“, допълни Илков пред bTV.

Главният секретар на МВР Младен Маринов посочи пред БНР, че полицията работи по много версии – лични мотиви, неуредени финансови взаимотношения, случайно спречкване и други. „Това са версии, за които трябва да имаме неоспорими факти и доказателства, за да изключим всяка една от тях“, посочи Маринов и допълни, че в района на убийството са назначени експертизи. Прави се и експертиза за установяване вида на оръжието. Иззети са и всички записи от камери в района на парка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *