УБИХА АТЕНТАТОРЪТ ОТ БЕРЛИН В ИТАЛИЯ

amri-bgnes

Той бил спрян за рутинна проверка от полицията в краен квартал на Милано

Заподозреният за истински извършител на атентата в Берлин в понеделник Анис Амри е участвал в престрелка с полицията, при което е бил прострелян смъртоносно. Това се е случило тази сутрин, около 3 часа местно време в северния милански квартал “Сесто сан Джовани”. Италианският вътрешен министър потвърди, че самоличността на Амри е потвърдена с пръстовите му отпечатъци.

„Няма никакво съмнение, че Амри е бил убит”, е заявил още Доменико Минти. Вътрешният министър на Италия уточни, че 24-годишният тунизиец е бил спрян зарутинна проверка от двама полицаи. Той извадил пистолет и стрелял по единия полицай, когото ранил, преди да бъде убит от неговия колега, разказа италианският вътрешен министър. Раненият полицай е в болница, но животът му е вън от опасност.

Преди това италианската полиция е получила информация, че Амри може да е в района. Германското министерство на вътрешните работи посреща с облекчение новината, че главният заподозрян за атентата в Берлин е мъртъв, заяви негов говорител, цитиран от Франс прес. Министерството уточни, че досега не е получило официално съобщение от италианска страна за ликвидирането на Амри.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *