Турско робство! Босфор ТВ мина под контрола на ДПС

Делян Пеевски и Цветан ВасилевДелян Пеевски и Цветан Василев вече са новите собственици на bТВ, това обяви по Нова ТВ собственичката на радио КА2 Илияна Беновска.

Според нея така медийният монопол в държавата ставал страшен и затова Пеевски се държал толкова настъпателно в народното събрание.

За сега новината не е потвърдена официално, но отдавна в медийните среди се говори, че Красимир Гергов е затънал с големи кредити при банкера Цветан Василев.

Според информирани източници, още през пролетта на 2012 г. тандемът Василев-Пеевски е придобил Пиеро и Крес – перлите в короната на бившия рекламен бос Красимир Гергов, вече е ред на неговите 15% от собствеността на БТВ.

Под контрола на банкера Цветан Василев и депутата от ДПС Делян Пеевски се намират вестниците: Монитор, Телеграф, Политика, Уикенд, Шоу, Всеки ден, 24 часа, Труд, 168 часа, Седмичен Труд, Стандарт, Марица, Струма, Борба, Преса, Новинар,19 минути,Супер19, списание Тема, както и ТВ7, Нюз7, радио Веселина, сайтовете Blitz, bnews,inews,vseki den,bgnes и други.

В Корпоративна търговска банка са концентрирани 54% от парите на държавните фирми, което прави около 1 милиард лева. Банката печели милиони от разликата между лихвите,на които държавните дружества държат депозитите си и лихвите на кредитите, които получават от КТБ.

Делян Пеевски втори мандат е депутат от ДПС. Корпоративна банка същи се смята за близка до почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Акционери в банката са Омански фонд и Руска банка.

6 коментара по “Турско робство! Босфор ТВ мина под контрола на ДПС

  1. Аз лично се съмнявам БТВ да „отива в ръцете“ на когото и да било, тъй като тя си е собственост от доста време на СМЕ, които са лидери на медийния пазар в Централна и Югоизточна Европа. И аман от новини тип „по непотвърдени данни“, „анонимен източник“ и пр.

  2. Моите уважения към сайта, но да се позовавате на Илияна Беновска е несериозно. Няма да навлизам в детайли около съмнителната й репутация на журналист с връзки с представителите на големите бизнес среди, чиито интереси обслужва от ефира на радиото си, защото темата е пространна.
    Да се твърди обаче, че публично дружество, каквото е БТВ и като такова е задължено от закона да оповести публично евентуална смяна на собствеността, преминавало от Гергов към Пеевски, при все се телевизията я купиха Central European Media Enterprises някак си… екскюз ми :)

  3. Драги Стоев, изобщо не става дума за официално купуване на дялове. Истината е, че Красимир Гергов предоставя на корпоративното дуо Василев-Пеевски „правото на влияние“. Гергов осъществява командите си над БТВ през Вики Политова и Люба Ризова. Те просто изпълняват сега командите на Делян Пеевски…. Независимо от съмнителната си репутация, Беновска в случая казва една истина, която отдавна се знае на „жълтите павета“. Гергов дължеше на Корпоративна банка 47 милиона евро и 2,5 милиона евро лични пари на Цветан Василев. Той беше пред банкрут, заради огромните пари, инвестирани в голф-игрища, с минимална възвращаемост. Василев и Пеевски просто му прибраха рекламния бизнес, но зад кулисите. Гергов продължава да се води собственик, обаче в действителност не притежава нищо.

  4. Дрън, дрън. Пак си чешете езиците в този измислен сайт.
    БТВ по закон са задължени да информират публичността при смяна на собственост. Цитирам : новината не е потвърдена официално. Демек е пълна измислица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *