ТУРСКОТО РАДИО ОБЯВИ БЪДЕЩА КОАЛИЦИЯ МЕЖДУ ПАРТИИТЕ НА ЛЮТВИ МЕСТАН И КАСИМ ДАЛ

Mestan BGNS

Целта на обединението била противопоставяне на ДПС

Новината бе обявена от българската редакция на държавното радио Türkiye’nin Sesi Radyosu. Съобщението беше за планирано обединение срещу ДПС на ДОСТ и Народна партия „Свобода и Достойнство“ Ето и съобщението на базираното в Анкара турско държавно радио:

„Същевременно, според някои новини, лидерът на партията ДОСТ Лютви Местан и лидерът на Народна партия „Свобода и Достойнство“ Касим Дал смятат да обединят силите си на предстоящите избори срещу Движението за права и свободи. Като доказателство за това се сочи и фактът, че двамат заедно са участвали в поменната церемония в Могиляне.“

Става дума за поменната церемония на 26 декември 2016 г. за жертвите на т.нар. Възродителен процес.

В съобщението на Türkiye’nin Sesi Radyosu се казва, че „на тези церемонии присъстват представители и на турските политически партии. Допреди две години тези церемонии се организираха под егидата на ДПС, но през предходната година церемонията бе организирана от водената от Лютви Местан партия ДОСТ и от партията на Касим Дал НПСД“.

Припомняме, че през февруари миналата година базираното в Анкара държавно радио беше едно от първите, което съобщи новината, че „в България ще бъде учредена нова турска партия с председател Лютви Местан.“

Тогава TRT цитира следното изказване на шуменския депутат Айдоан Али: „След последните събития под външен натиск бяха извършени действия от Ахмед Доган, накърняващи личното достойнство на хората, и маските бяха свалени. За да възразим срещу тази несправедливост, ще съставим нова формация с председател Лютви Местан“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *