ТУРСКИ ГРАЖДАНИН БЕШЕ ИЗГОНЕН ОТ БЪЛГАРИЯ, ЗАЩОТО БИЛ ЗАПЛАХА ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ

lesovo-dans-bgnes

Той е заподозрян в насаждане на антибългарски настроения в райони със смесено население

МВР е оказало съдействие по изпълнение на принудителни мерки, наложени от ДАНС спрямо турски гражданин, представляващ заплаха за националната сигурност. Шефът на ДАНС издал заповед за „отнемане на правото на пребиваване“ и „забрана за влизане в Република България“ за срок от 5 години на лицето.

Това е станало с оглед изпълнение на функциите и правомощията на ДАНС по противодействие на заплахи за националната сигурност, съгласно член 4 от Закона за ДАНС. Служителите на МВР, в рамките на своята компетентност, са оказали съдействие по изпълнение на принудителните мерки.

Турският гражданин е заподозрян за опити за създаване на антибългарски настроения в райони със смесено население у нас. Мъжът е бил със статут на продължително пребиваващ в България, съобщават от ДАНС. Турчинът не е на територията на България, информират от БНР.

До сега на лицето не са налагани каквито и да е принудителни мерки от български служби, няма данни мъжът да има общо с политически партии у нас, целта на действията му не са свързани с предстоящите избори. В службите няма информация дали чуждият гражданин има намерение да обжалва пред съд издадената заповед.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *