ТРЪМП СЕ ЗАКАНИ, ЧЕ ДОРИ ДА ЗАТВОРИ ПРАВИТЕЛСТВОТО ЩЕ ПОСТРОИ СТЕНАТА С МЕКСИКО

Trump bgnes

Разпръснаха със сълзотворен газ протестиращи срещу американския президент във Финикс, Аризона

Държавният глава на САЩ посочи пред привърженици на митинг под наслов „Да направим Америка отново велика“ в град Финикс, щата Аризона, че опозиционната Демократическа партия била „обструкционистка“. Той държа 80-минутна реч, в която не пропусна за пореден път да нападне медиите и да ги обвини, че предоставят трибуна на крайнодесни групировки.

Американският президент също така заявил, че смята да денонсира НАФТА, търговското споразумение за свободна търговия с Мексико и Канада.

Относно Северна Корея президентът изразил надежда във връзка с възможността за намаляване на напрежението заради ядрената и ракетната програма на Пхенян. Имайки предвид вожда на Северна Корея Ким Чен-ун, Тръмп коментирал: „Уважавам факта, че той започва да ни уважава. И може би – вероятно не, но може би – нещо положително може да се случи.“

Но докато коментарите на Тръмп бяха посрещнати с овации в залата, където се е провело събитието, протестиращи срещу Тръмп, които са се били събрали отвън, влязоха в сблъсъци с полицията след приключването на мероприятието. Полицията е използвала пиперлив и сълзотворен газ, за да разпръсне протестиращите. Тълпата хвърляла камъни и бутилки. „Хората в тълпата започнаха да хвърлят камъни и бутилки по полицията, те също така разпръснаха газ в района“, уточниха от местната полиция. „Полицията отговори с пиперлив и сълзотворен спрей в опит да разпръсне тълпата и да прекрати атаките“, допълниха от полицията.

Полицията не е предоставила данни за броя на протестиращите на събитието на Тръмп, но местни медии обявиха, че е имало няколко хиляди души.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *