ТРЪМП ПРЕДСТАВЯ НОВАТА СИ СТРАТЕГИЯ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ НА САЩ

5896814

Документът поставя фокус върху защитата на САЩ и на американския народ за постигане на просперитет чрез икономически растеж

Администрацията на президента Доналд Тръмп възнамерява да представи нова стратегия в областта на националната сигурност на САЩ през следващите седмици, пише в. „Уолстрийт джърнъл”. Според изданието, тя ще отразява елементи като заплахата от Северна Корея, борбата срещу международния тероризъм, нарастващото влияние на Китай в Азия, както и на „руската агресия и пропагандни усилия срещу Запада“.

Както съобщи в интервю за вестника съветникът на Тръмп за национална сигурност, Хърбърт Макмастър, в стратегията ще бъдат включени определени условия, при които САЩ са готови да участват в световните съюзи. Те се състоят във факта, че другите държави в тези съюзи трябва да правят повече за взаимноизгодното сътрудничество, отколкото в момента. „Съюз, в който членовете споделят голяма част от отговорността, е очевидно по-силен от тези, които виждаме „, каза помощникът на държавния глава.

Документът поставя фокус върху защитата на САЩ и на американския народ за постигане на просперитет чрез икономически растеж, търговията и разширяването на американската индустриална база, ангажимент за „поддържане на мира чрез използване на сила“, противопоставяне на Китай, Русия, Северна Корея и Иран, както и борбата срещу тероризма в Средния Изток, пише в. „Уолстрийт джърнъл“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *