ТРУДНОСТИ В ЕЛЕКТРОННОТО УПРАВЛЕНИЕ НА АДМИНИСТРАЦИЯТА

MS BGNES

Борисов: е-управлението на никого няма да се размине

Това, че месец-два не е говорено по темата на електронното управление, не означава, че темата е забравена. За това подсещат както премиерът Бойко Борисов, така и вицепремиерът Томислав Дончев на днешното правителствено заседание. Дончев алармира, че преминаването на изцяло електронно управление на документите в държавната администрация е пред провал, ако ведомствата не се ангажират приоритетно с тази задача.

Дончев припомни на колегите си министри, че до ноември всички администрации трябва да преминат на електронен обмен на документите, става ясно от публикувана от правителствения пресцентър част от стенограмата на заседанието в сряда. Според оценката на Дончев „мобилизацията е крайно недостатъчна“. Той коментира, че е запознат с трудностите и недостига на специалисти, но призовава колегите си да приемат това като приоритет.

„Много ясно сме се разбрали и това, че месец-два не ви занимах с темата, не значи, че е отпаднало. Едно от първите три неща, за които сме се разбрали и в коалицията, е електронното управление като най-практическата мярка в борбата с корупцията, с това, което мъчи хората. И не си мислете, че на някой ще се размине. Много ясно сме се разбрали! Така че, не пилейте времето“, заявява Борисов, обръщайки се към министрите според стенограмата на заседанието на кабинета.

Припомняме, в началото на мандата на правителството на Бойко Борисов 3 именно административната реформа и облекчаването на административната тежест за бизнеса и гражданите беше тема номер 1. В последните месеци обаче темата заглъхна, а обещаните срокове са за края на 2018 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *