ТРАБАНТ ФЕСТ В ТРЯВНА ДНЕС

Trabant bgnes

Кметът на Трявна Дончо Захариев също ще се включи в събота със своя ретро ЗАЗ – 965

Трявна е домакин на събитието, което ще събере собственици, съмишленици и привърженици на немската марка от цялата страна за втора година. Участие се очаква да вземат над 70 автомобила от София, Монтана, Ботевград, Плевен, Велико Търново, Исперих, Лозница, Търговище, Силистра, Русе, Добрич, Варна, Стара Загора, Чирпан, Пловдив, Благоевград и др., както и представители на Румънския трабант клуб.

Автопаркът от соц.возила се очаква да бъде разнообразен – от началото до края на производство на тази марка. Очаква се да присъства един от най-старите автомобили Трабант 600, произведен 1963 г., собственост на Кольо Тончев от Добрич. Освен него ще може да се види един от рядко срещаните и впечатляващ със своя удивителен вид и дизайн – Трабант 600 комби, собственост на Илиян Кунчев от Плевен.

Сред заявилите участие са и две лимузини – полицейският трабант на Вълчо Стаменовски от Ботевград, оборудван с необходимите му принадлежности, както и Трабант 4 Х 4 , собственост на Спас Данев от София. Друг, който се очаква да присъства е депутатът – Милен Михов със своя трабант. Освен тях ще бъдат изложени и показани напълно реставрирани и в оригинален вид автомобили, впечатляващи с възраст и автентичност, с атрактивен дизайн, с различни технически характеристики, тунинговани, кабрио модели. Също така се очаква и присъствието на няколко автомобила с марка Вартбург, като един от тях ще е най-старият – Вартбург 311, производство от 1965 г., собственост на Петър Георгиев от Добрич.

Кметът на Трявна Дончо Захариев също ще се включи в събота със своя ретро ЗАЗ – 965 от 1963 г. Една от атракциите на събитието ще бъде правителственият автомобил – Чайка от Велико Търново, собственост на Иван Александров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *