Тормоз над хора от провинцията, дошли на протестите в София

ПротестиСтотина мъже и жени от Благоевград и Гоце Делчев, които са участвали в сутрешните протести в сряда срещу кабинета „Орешарски”, са получили призовки за явяване в местните районните полицейски управления.

„Щом пристигнахме в София ни посрещнаха служители на  КАТ, ДАИ и Охранителна полиция”, разказа пред OFFNews  Венцислав Кавазов, който е бил в един от автобусите. Те са били паркирани пред Националния стадион „Васил Левски”. „На шофьорите беше съставен акт за неправилно паркиране, въпреки че именно мостът пред стадиона се използва за тази цел, след което ги изгониха от паркинга”, добави той.

По думите на протестиращите, един от полицаите им е казал, че има заповед от министъра (вероятно става въпрос за министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев) да бъдат задържани.

При прибирането им към дома, автобусите от Благовеград и Гоце Делчев са спирани на два пъти от служители на ДАИ и КАТ – веднъж при Перник и веднъж преди Благоевград. И двата пъти са събрани личните карти на всички пътници, данните им са записани и е съставен акт на шофьора.

На КПП-Антените преди Благоевград на пътуващите в автобусите са връчени предварително подготвени призовки, в които са дописвани само имената на гражданите. В тях им се нарежда да се явят утре (четвъртък – б.р.)  в 9.00 ч. в полицията, затова че нарушават Закона за събранията, митингите и манифестациите, защото този протест, според служителите на реда, не е законен. Поводът е преписка за нарушаване на обществения ред  в София.

Източник: offnews.bg

Един коментар по “Тормоз над хора от провинцията, дошли на протестите в София

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *