ТОП скандал: Стотици българи горят с хиляди левове!

левовеЧетете внимателно и не ставайте стръв за мошениците!

Стотици българи изгоряха с хиляди левове в най-новата и вървежна схема – купуване на автомобили втора ръка от Италия. Търговци масово мамят клиенти, желаещи да се сдобият с ново возило от Ботуша, като им пробутват външно красиви автомобили на изключително ниски цени.

Щастливият купувач едва после разбира, че лъскавата му придобивка има задължения към КАТ или други финансови тежести, които често пъти надхвърлят 2000 евро.

Купувачите трябва да отпишат колата си от италианските служби, но за да я докарат в България трябва задължително да изплатят задълженията й. Към момента броят на българите, изгорели по този начин, надхвърля стотици, а измамените нарастват с всеки изминал ден.

Специалисти в бранша съветват гражданите задължително да проверяват дали новият им автомобил има задължения в чуждестранна агенция, преди да се охарчат за него. Ход, който не пропускали всички нашенски агенти, обикалящи из чужбина в търсене на евтини автомобили.

Оказа се също така, че цели 80-90% от колите, предлагани по пазарите в градовете Лом, Враца, Монтана, Горубляне, Дупница, са т.нар. проблемни автомобили.

Част от тях се продават евтино, защото са внесени ударени, а други са със здрави купета, но двигателите им плачат за основен ремонт. А клиентът не може да разбере нищо, преди да се е превърнал в нещастен притежател на скапано возило.

Източник: razkritia.com

2 коментара по “ТОП скандал: Стотици българи горят с хиляди левове!

  1. Ами преди време ако си спомняте по телевизията казваха че авто къщите трябва да дават гаранция поне три месеца за това което продават ,за това и цените се вдигнаха малко

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *