ТОПЛО ВРЕМЕ ЗА УЧЕНИЧЕСКАТА ВАКАНЦИЯ

zima pyt BGP

Ваканцията бави грипа

Учениците в цяла България са в редовна междусрочна ваканция до 7 февруари, почти през всичките дни времето ще е слънчево и топло за сезона. Максималните температури в понеделник ще са до 15-16 градуса. Най-топлите и слънчеви дни през следващата седмица ще са вторник и сряда, когато термометрите ще се качат до 18-20 градуса. Захлаждане и вероятност за валежи синоптиците прогнозират чак в края на следващата седмица.

В планинските ни курорти ще е топло като максималните температури ще са около 8-9 градуса. Очакват се масови посещения в планината и заради ученическата ваканция. Заради повишаващите се температури планинските спасители предупреждават, че снегът е мокър и тежък и са възможни свличания на снежна маса. Затова съветват туристите да се придържат само към маркираните пътеки.
Започналата на 31 януари зимна ваканция за учениците, които ще се върнат в час на 8 февруари, ще забави избухването на грипната епидемия. Тъй като децата няма да се събират по 20-30 души в клас, а ще имат по-ограничен контакт с връстниците си, затова и разпространението на вирусите няма да е толкова интензивно, колкото бе до петък. Това обявиха от Националния център по заразни и паразитни болести.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *