Това е „най-елитният” ДС агент в 42-ото народно събрание, с него влизат още 11

Лидерът на ДПС Лютви Местан държи рекорда за най-рано вербуваният сътрудник сред депутатите с агентурно минало!

12 от депутатите в 42-то Народно събрание са били сътрудници на бившата Държавна сигурност. По четирима са депутатите с картончета от БСП и ДПС, тези на ГЕРБ са трима, а от „Атака“ – един.

ЦИК уточни, че от 20 от новите народни представители са избрани в по два избирателни района и предстои да бъдат обявени имената на тези, които ще вземат дублиращите се мандати.

Лютви МестанВ изборните си листи четирите формации бяха издигнали повече кандидати с агентурно минало. Най-много бяха кандидатите на ДПС – 16, следвани от тези на БСП – 15, бившите агенти в листите на ГЕРБ бяха шестима, а при „Атака“ – четирима. В предишния парламент бившите агенти бяха с един по-малко – 7 от ДПС, 3 от ГЕРБ и един от „Атака“.

От ДПС това са: Ахмед Башев (Областно управление на МВР-ДС Благоевград), Лютви Местан (ВКР), Рамадан Аталай (Софийско градско управление на МВР-ДС), Янко Янков (нещатен служител на Областното управление на МВР-ДС в Сливен).

Депутатите от Коалиция за България, сътрудничили на службите са: Минчо Минчев (Шесто управление на ДС за борба с идеологическата диверсия), Росен Малинов (съдържател на явочна квартира „ЛЮЛЯК“), Румен Гечев (Първо главно управление на ДС разузнаване), Христо Монов (Софийско градско управление на МВР-ДС).

Тpима от депутатите с досиета са от ГЕРБ: Любомир Христов (военното контраразузнаване, ВКР), Румен Иванов (щатен служител на Областно управление на МВР-ДС в Добрич), Стефан Дедев (щатен служител в граничен отряд).

От „Атака“ е Станислав Станилов (Второ главно управление на ДС, контраразузнаване).

С “най-богат” опит е Лютви Местан, който държи рекорда за най-рано вербуваният сътрудник сред депутатите с агентурно минало. Председателят на ДПС Лютви Местан започва през 1979 г., когато е 19-годишен. От всички свързани с ДС депутати в 42-то Народно събрание половината са били народни представители и в предишния парламент. Това са Лютви Местан, Рамадан Аталай и Янко Янков от ДПС, Румен Иванов и Стефан Дедев от ГЕРБ и Станислав Станилов „Атака“.

В партийно положение най-високопоставеният от всички агенти безспорно е Лютви Местан, а Аталай и Янков са членове на Централното оперативно бюро на ДПС.

Източник: bulgaria-news.bg

Един коментар по “Това е „най-елитният” ДС агент в 42-ото народно събрание, с него влизат още 11

  1. Това е кресливата, страхлива секретутка на Доган: пишман-филолог, парадиращ с чужда, главно лингвистична терминология, за да шашка такива като тъпака Миков, който освен, че е „поуицай с пистоует“, нищо друго не знае, когато е трезвен. Когато не е и това не помни!
    Местан най-обича всичко да е „мантра“, „митологема“, „метафора“, „идологема“, придържа се към „стилистиката на изказването“ и тук заедно с Миков, припадаше и Петър Димитров (от БКП=БСП).
    Ами и Местан като в отбора на червената говорилня (зверилня), го използват да изплюва дивотии без прекъсване и контрол.
    Червеният отбор е по консолидиран: две широки оръдейни дула (в регистър – басо профундо) на антижените Курнелия и Злая Мазолова (с по 3 тестиса) и колоратурното сопранче на Антончо Кутев (с три яйчника). Абе време е да си разменят дреболийките, така де – за по-естествено!
    Това са само част от гордостта при нашите ПОУИТИЦИ, като би завършил шефът на „Паруамента“, със смразяващ кръвта „интеуект“ – поуицай Миков! (БКП=БСП)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *