ТИМ-аджии купиха акциите на Инвестор.БГ

Инвестор.БГВарненската бизнес група ТИМ е купувачът на Инвестор.БГ, потвърдиха пред БЛИЦ няколко независими източника. Лицето, чрез което е осъществена сделката, е медийна група Bulgaria On Air. Има сделка с 88.9% от акциите на “Инвестор.БГ”, потвърдиха по-рано за БЛИЦ от ръководството на интернет компанията. Според данните на Българска фондова борса, извършени са 36 сделки, които са за 1.28 милиона броя от акциите, на средна цена на една акция от 12.49 лева.

Очаква се в най-скоро време Комисия за финансов надзор да разгледа и предложението за закупуване от останалите акции до пълния 100-процентов капитал на дружеството. Това е втората крупна сделка с интернет компания, след обявената официално преди дни продажба на “Нет.Инфо”. Сумата от продажбата на “Инвестор.БГ” е 16 милиона лева. Приходите на „Инвестор.БГ“ през миналата година са 4.185 млн. лв., с 3.5% повече, отколкото през 2011 г. Печалбата е 460 хил. лв при 182 хил. лв. за 2011 г.

Източник: БЛИЦ

Един коментар по “ТИМ-аджии купиха акциите на Инвестор.БГ

  1. LOL, перничани сигурно всеки ден влизат в Инвестора и сега им е много важно как ще се развива тоя сайт 😀 Ако трябва да сме честни във Vbox съм гледал много повече клипчета с пернишки голфчета 😉 Ама Vboxa вече е на Дарик – за тоя сайт чували ли сте? 😉 С най-добри чувства и поздрави от „квартала“ на Перник – София 😉

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *