ТЕСТВАТ ПОВТОРНО 8 ПРОБИ ЗА COVID-19, ЧАКАТ НОВИ 103 ПРОБИ ОТ ПЛЕВЕН И ГАБРОВО

Mutafchiiski bgnes

Вчера са изписани 6 пациенти, които са изкарали карантина

Няма нови потвърдени случай на коронавирус у нас. 8 са пробите, които ще бъдат тествани отново.

Състоянието на двамата заразени с коронавирус в Плевен е добро. Те остават под карантина заедно с медицинските специалисти – 9 сестри и 7 лекари, които са се грижили за тях в отделението в университетската болница. Очакват се резултатите от 84 проби, които бяха взети още в първия ден, когато стана ясно, че има заразени с коронавирус в Плевен.

В Габрово нощта премина спокойно. От снощи има информация за жена, която се е завърнала в Севлиево от рисков регион и е подложена под 14-дневна карантина, съобщава БНТ. В рамките на вчерашния ден са изпратени 19 проби. Свижданията в болницата са забранени, тъй като е поставена под карантина, приемат се само спешни случаи.

Председателят на националния кризисен щаб и началник на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски съобщи, че за изминалото денонощие във Военномедицинска академия са отчетени 27 проби, които са отрицателни, 27 отрицателни проби в Стара Загора, във Варна – 20 отрицателни, в Националната референтна лаборатория – 171 проби, от които 8 проби се уточняват – това са пробите от Габрово и Плевен – в средата на деня ще бъде ясно дали са положителни или се отхвърлят. Днес във ВМА ще има 28 проби. Вчера са изписани 6 пациенти, които са изкарали карантина.

Днес предвиждаме отваряне на втори консултативен кабинет към инфекциозна клиника, съобщи още ген. Мутафчийски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *