ТЕРОР В БЕРЛИН: КАМИОН СЕ ВРЯЗА В КОЛЕДЕН БАЗАР, 9 СА ЗАГИНАЛИ

epa05682735 Rescue workers inspect the scenes and the truck that crashed into a Christmas market, close to the Kaiser Wilhelm memorial church in Berlin, Germany, 19 December 2016. According to the police, several people are reported killed and many injured in what police suspect it was a deliberate attack.  EPA/PAUL ZINKEN

Десетки са ранени, шофьорът е задържан, а неговият спътник – застрелян

Полицията в Берлин разглежда случилото се като атентат, съобщава германското издание „Дер Берлинер Цайтунг“. Инцидентът се е случил на „Брайтшайдплац“ в западната част на Берлин. Един от полицаите на мястото свидетелства, че по време на инцидента са се чули и изстрели. Шофьорът е бил задържан. Неговият спътник е бил ликвидиран. Съобщава се, че камионът е с полска регистрация.

Очевидци разказват, че камионът се врязал с голяма скорост в хората на тротоара. Спрял едва след като изминал около 50 метра. „Цяла улица е превърната в открита болница“, пише „Тагесшпийгел“. Говорителят на берлинската пожарна, цитиран от немски медии, заяви, че ранените са поне 50 души.

Все още няма официално становище дали се касае за инцидент или за нарочно нападение. При все това берлинската полиция заяви, че е твърде възможно станалото да е атентат.

Мястото на коледния базар е отцепено, а в периметъра е създадена специална организация и са разположени антитерористични отряди, пише RT. Жителите на германсакат столица са призовани да останат по домовете си и да не разпространяват слухове.

От българското външното министерство проверяват дали има български граждани сред пострадалите на коледния базар. Посолството ни в Берлин е в постоянна връзка с местните власти, предаде БНР.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *