ТЕРОР: АТЕНТАТ В ЛОНДОНСКОТО МЕТРО

London bgnes

22 души са приети в болница, но лекарите считат, че никой не е пострадал сериозно

Бяла кофа избухна тази сутрин в последния вагон от влак на метрото, намиращ се на станция „Парсънс Грийн“. Съобщава се за пътници с изгаряния по лицето. Първоначално власитет се въздържаха да коментират дали инцидента е терористична атака. По-късно бяха обявени свидетелски показания, че в кофата и извън нея има кабели. Източници от полицията разкриха пред СиЕнЕн, че е открит часовник механизъм на самоделното взривно устройство.

От пожарната поясниха, че са получили сигнал за инцидента в 8,21 часа местно време – в най-пиковия час. Видимо взривът не е бил особено силен. Пътници разказаха, че е настъпило „паническо бягство“ на спирката.

Заместник-комисарят на Скотланд ярд Марк Роули потвърди официално пред медиите, че е използвано самоделно взривно устройство. Той поясни, че повече полицаи ще бъдат разположени в транспортната мрежа на Лондон. Роули отказа да разкрие дали са извършени арести във връзка с атентата.

Скай нюз съобщава, позовавайки се на източници, че експлозивът не се е взривил изцяло, предаде Ройтерс. Полицейски източници отхвърлиха опасенията за координирани атаки в транспортната мрежа. На влака е открито само едно взривно устройство. Източниците също отрекоха, че е имало нападател с нож във влака и потвърдиха, че няма други инциденти освен самоделното взривно устройство.

Кметът на Лондон Садик Кан призова за спокойствие и подчерта, че Лондон „никога няма да бъде сплашен или победен от тероризма“.

От британската транспортна полиция информираха, че станцията е затворена. Гражданите са помолени да използват алтернативни маршрути между Уимбълдън и Ърлс корт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *