ТЕРЕЗА МЕЙ ПОДАВА ОСТАВКА НА 7 ЮНИ

Mey bgnes

Изборът на нейн наследник се очаква в седмицата 10-14 юни

По време на обръщение към нацията пред „Даунинг стрийт“ 10 Мей съобщи дългоочакваната новина, че подава оставка като лидер на Консервативната партия. „Вече ми е ясно, че е в най-добър интерес на страната, нов министър да продължи с усилията” за излизането на страната от ЕС. „За това аз днес обявявам, че ще се оттегля като лидер на Консервативната партия на 7 юни, петък, за да може да се избере наследник”, заяви Мей.

Тя отбеляза, че се е борила да направи Великобритания страна, която работи за мнозина, а не за някои, а също така да изведе държавата от ЕС. Мей допълни, че е направила най-доброто, за да изпълни волята на британския народ за Брекзит. „Направих всичко по силите си да убедя депутатите да подкрепят това споразумение…за съжаление не успях да го направя“, изрази тя разочарованието си. Мей поясни, че винаги ще има източник на голямо съжаление, че не е успяла да изведе страната от Общността.

Според закона лидерът на най-голямата партия в парламента автоматично поема поста премиер на страната. Гласуването за неин заместник ще започне през следващата седмица 10-14 юни. Докато процесът по избирането на нов лидер на партията тече, Мей ще запази поста си.

Това означава, че тя ще посрещне като премиер президента на САЩ Доналд Тръмп на 3 юни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *