ТЕЛЕФОНЕН РАЗГОВОР МЕЖДУ ПУТИН И ТРЪМП

Trump putin twitter

Двамата лидери говорили 45 минути за актуални международни проблеми и сътрудничеството между Русия и САЩ

Говорителят на Белия дом Шон Спайсър съобщи в Туитър за началото на разговора Тръмп – Путин, като помести в своя микроблог в социалната мрежа Туитър снимка от Овалния кабинет, където Тръмп на бюрото си говори по телефона, заобиколен от вицепрезидента Майкъл Пенс, съветника по националната сигурност Майкъл Флин, началника на кабинета Райнс Прийбъс и политическия съветник на президента Стивън Банън.

Двамата лидери говорили 45 минути по телефона, като в рамките на разговора Путин и Тръмп са изразили готовност за активна обща работа за развитие на сътрудничеството между Русия и САЩ на конструктивна, равноправна и взаимноизгодна основа. Двамата са изтъкнали колко важно е възстановяването на взаимноизгодните търговско-икономически връзки, посочи руското президентство.

Двамата лидери са обсъдили и актуални международни проблеми, включително борбата с тероризма, положението в Близкия изток, палестинско-израелския конфликт, стратегическата стабилност, ситуацията около иранската ядрена програма и положението на Корейския полуостров. Засегнати били аспекти от кризата в Украйна.

Путин и Тръмп са се договорили за установяване на партньорско сътрудничество по тези и други въпроси, отбеляза Кремъл.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *