Татяна Дончева прави нова партия: “Орешарски да се маха”

Татяна ДончеваБившата червена депутатка влиза в политиката със собствената си формация “Движение 21″.

Черни дни се задават за БСП. След проблемите в национален аспект с протестите срещу управлението им, слуховете за разцепление в партията продължават да се засилват. Ударът по столетницата идва от факта, че Татяна Дончева – бившата червена депутатка, е решила да подлива вода на бившите си съпартийци като разцепи партията отвътре.

Дончева е решила да влезе в голямата политика и от есента да оглави нова парламентарна сила. В момента габровката е лидер на формацията “Движение 21″, с която ще щурмува голямата политика. За тази цел обаче на бившата депутатка са й необходими утвърдени и способни кадри, които да осигурят на новата партия място в парламента. За тази цел Дончева е решила да отмъкне лица от БСП към своите редици. Дончева е убедена, че може да предложи на бившите си съпартийци много повече, отколкото получават в партията, оглавявана от Сергей Станишев. Бившата депутатка твърди, че иска да даде шанс на хората, които се борят срещу олигархията.

Любопитното е, че Дончева смята да покани и депутати с десни убеждения в новата си партия. Червената депутатка е категорична, че единствения шанс за подобрение на положението в страната, е Пламен Орешарски да се вслуша в исканията на хората и да подаде оставка.

Източник: razkritia.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *