Татяна Дончева: Пеевски управлява правителството от кабинета си

Татяна Дончева и Минчо СпасовДелян Пеевски не може да се върне като депутат. Той е положил клетва като шеф на ДАНС. Това заяви Татяна Дончева по повод мотивите на Конституционния съд за възстановяването на Делян Пеевски като народен представител.

Минчо Спасов също е на мнение, че той не може да е депутат. По думите му е много интересно защо никой не е атакувал конституционалността на това решение. Дончева е на мнение, че юридическият спор е много прост, а нарочно се опитват да го направят сложен. “Хората, които го избраха за шеф на ДАНС започнаха да го къдрят едни, за да го върнат в НС. Те просто не очакваха реакцията на хората и такава мащабност на протеста”, каза още тя. За пръв път чух съдия да заяви, че КС се поддава на политически влияния. Никога преди не съм чувал действащ конституционен съдия да каже подобно нещо, заяви Спасов.

Дончева коментира, че това, което се случва в България ще разклати всички институции в страната. Не беше момента конституционните съдии да вземат подобно решение, коментира още тя. Конституционният съд трябваше да откаже да разгледат казуса. Това беше прехвърляне на горещия картоф. Парламентът не можа да се очисти и оцапа Конституционния съд, заяви още Спасов.

“Това, което трябваше да направят управляващите е да го отстранят спокойно. Винаги има ситуации, при които една група преживява сътресения, но трябва да се спаси по-голямото. На Делян Пеевски не му е нужно да ходи в НС, защото той управлява правителството и от кабинета си. Това стана ясно от предишния му мандат, през него той не е ступвал в Парламента”, заяви Дончева. “Ще се разплача, казвам ви. Ние не сме държава, а сме пълна лудница. Пеевски бил борец срещу олигархията, ама моля ви се”, каза още тя.

Източник: mignews.info

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *