Татяна Дончева: Моника и Пеевски са близки, става въпрос за много пари

Семейство Станишеви„Семейство Станишеви са много близки с Делян Пеевски. Там връзките са много тесни и много финансови. Става въпрос за много пари“, каза бившата червена депутатка днес по Нова. Така тя публично изрече една стаявана истина.

Моника Йосифова-Станишева има общ бизнес с Делян Пеевски и това партньорство датира от времето на НДСВ,закрепва при Тройната коалиция и процъфтява до днес. Тъкмо тя убеждава тогавашния премиер Станишев да върне на работа Пеевски, който е уволнен като заместник-министър на Емел Етем в министерството на бедствията и авариите. Помага й тогавашният съветник на Станишев Росен Карадимов, който си получава тлъста комисиона за това.

При уволнението на Пеевски Станишев обяснява, че той няма моралните качества да бъде заместник-министър в неговото правителство. На 14 юни в парламента Станишев категорично отсече:“Да се запомни: аз заставам зад г-н Пеевски“.

Делян Пеевски беше уволнен и разследван заради натиск над шефа на „Булгартабак“ Христо Лачев. През 2011 г. Пеевски получи възможността за силно влияние над „Булгартабак“ след като собственост в холдинга придобиха неговият бизнес-партньор Цветан Василев, собствениците на „Пещера“, руската банка VTB Capital,чийто офис се управлява от бившия царски министър Милен Велчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *