Тайно „тефтерче“ на „частната ГДБОП“ указва как ТВ7 да удря президента?

БарековФалстарт на новия политик Николай Бареков, изобличен в ефира на собствената си медия.

Редовният гост на сутрешния блок на ТВ7 Григор Здравков от Легия „Антимафия“ постави телевизията в изключително конфузна ситуация, след като разкри в собствения й ефир нейната роля в изпълнението на политически поръчки, манипулации и шантаж, осъществявани от разследваната Комисия за конфликт на интереси.

Гостът е поканен да обясни каква е връзката между тефтерчето на Филип Златанов (отстранен преди ден от съда като шеф на комисията) и Искра Фидосова (фигурира в тефтерчето като поръчител на „директивите“ с инициали „И.Ф.) от една страна, а от друга – с т.нар. „частна ГДБОП“, ръководена според легия „Антимафия“, от Румен Николов-Пашата и Димитър Стефанов – Каратиста (считани за авери на бившия премиер Бойко Борисов).

Разговорът обаче отива в странна посока. Григор Здравков се позовава на „тефтерче“, взето от „частната ГДБОП“ и започва да говори за събраната информация за ролята на ТВ7 при оклеветяването на политици, в случая за президента Росен Плевнелиев, издателя Иво Прокопиев и лидера на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева.

Миналата година ТВ7 проведе масирана кампания от „разследвания“ за „Каолин“ (тогава все още собственост на Прокопиев).

Конфузът за телевизията и нейния изпълнителен директор Николай Бареков бе още по-голям, защото след разговора Бареков трябваше да оповести влизането си в политиката. Той се обяви за единствения чист човек и досущ влезе в по-долу описаната схема.

Ето разговора на Григор Здравков с двамата водещи от сутрешния блок на ТВ7:

Григор Здравков: Това, което се разигра в последните два дена с това прословуто тефтерче, е една малка част от голямата схема, която бившите управляващи успяха да направят като машина за компромати. На вашата телевизия е отредена една достатъчно известна роля – след малко ще коментирам и за нея. Но тази комисия е крайният завършек на опита да се дискредитират политически противници, което е явно. Много е смешно да не знаем кои са инициалите „Ц. Ц.“, „Б. Б.“ Аз съм ви донесъл част от техните тефтерчета

Водеща: Кои тефтерчета, на кого са давани?

Григор Здравков: Защото е модерно за тефтерчета – аз си взех едно от моите тефтерчета, които са от т.нар. – любимият ваш израз – частната ГДБОП. Ще ви обясня точно за какво става дума, ще видите, че и тезите…

Водеща: Тоест на вас също са ви давани подобни разпореждания, така ли?

Григор Здравков: Не, не, не. Аз си ги крада, на мен нищо не ми дават доброволно.

Водеща: Как така ги крадете – това е престъпление? Мога ли да погледна?

Григор Здравков: Не е престъпление. По-нататък ще погледнете.

Водеща: Мога ли да погледна какво пише точно в записките?

Григор Здравков: Ще ви го прочета, да не се объркате.

Водеща: Добре.

Григор Здравков: Та, така. За да бъде успешно дискредитиран един политик или кандидат за политически лидер, първо трябва да му направим една хубава легенда. След това на въпросния журналист трябва да му подхвърлим информацията. Обикновено става чрез колеги от други медии или чрез бивши и настоящи служители от службите за сигурност. След като му подхвърлим цялата легенда – в нея, естествено, има 20% истина и 80% измислица, в която той няма как да го докажат, тъй като служител от ГДБОП му обяснява колко е секретна тая разработка. След това се минава към изпълнение на поръчката. Прави се едно хубаво предаване, въпросният политик се пуска…

Водеща: Е, чакайте сега, не става толкова лесно.

Григор Здравков: Става, става, мога да ви дам и достатъчно…

Водеща: Вие имате предвид, че журналистите са толкова наивни…

Водещ: Добре, чакайте да видим докрая как става точно цялата работа, да разберем след това.

Григор Здравков: Това естествено, че се подава на въпросната комисия и се образува конфликт на интереси. Хубавото е, че тия момчета от ГЕРБ не могат да помнят и си записват много често, и затова вие получавате добри информации. Та, общо-взето, това е отговорът на първия въпрос. Кажете сега с какво друго мога да ви бъда полезен по-точно?

Водеща: Вито (другият водещ) да продължи, аз ще се въздържа.

Водещ: Защо искаш да се дърпаш сега от тоя разговор, не мога да разбера? Дайте по-конкретно как точно се случват тия неща, защото така…

Водеща: Току-що го разказа цялото.

Водещ: Да, ама…

Григор Здравков: Добре, аз ще ви цитирам нещо…За първи път ще си го позволя. След това ще покажем части от досието на Ники Бареков (изпълнителният директор на ТВ7), с единствената мисъл, че Николай иска да влиза в политиката – първият удар да дойде от приятели.

Водещ: Досие откъде?

Григор Здравков: То е изработвано в периода… миналата година лятото мисля, че е почнато, за това как трябва да бъде държан под контрол и като бъдещ изпълнителен директор какво трябва да прави в тази телевизия.

Водещ: Само секунда, понеже за това започнахме. Как така бъдещ изпълнителен? Тоест те знаят предварително кой ще бъде изпълнителен директор на телевизията?

Григор Здравков: Явно са направили добри научно-технически мероприятия, така ще го кажа.

Водещ: А откъде идва досието?

Григор Здравков: Аз откъде съм го взел или къде е правено?

Водещ: Къде е правено и как стига до вас?

Григор Здравков: В района на Бистрица, нали казахме – т.нар. къща на Митко Каратиста и на Румен Пашата. Поне там беше и на техните сървъри. Сега с какво да започнем? Сега ще спестя някои подробности, защото тук някои ваши колеги са достатъчно нахендрени, без да имат никаква вина за това – да се извадят, и са цитирани две предавания. Обикновено вървят по вашата телевизия в неделя. „На показ при Бареков – поне няколко човешки разказа на хора, които са пострадали здравословно, дори смъртни случаи заради дейността на „Каолин“. Да се направи директна връзка със смъртните случаи на политици, черешката на тортата, и финансирането на партията на Кунева. Тоест Кунева се финансира от смъртта на български граждани.“ Ето това са 16 странички – аз съм извел малко, с пълни простотии, по какъв начин трябва да бъде използвана една медия, за да се обслужва управляващата партия, в случая ГЕРБ. Ако искате, мога да ви прочета и още неща от това. „Задължително да се включват електронни сайтове и вестници – тук ще спестя името на групировката, която се води приближена до вас (има предвид изданията на Делян Пеевски-бел.ред.) – в отразяването на материалите на ТВ7, без да се фаворитизира определен журналист, а да се работи в екип“. И всякакви такива неща – ще ви го оставя да си го четете… На Николай му пожелавам успех в политиката. Просто му показахме какво ще бъде отношението към него от бившите управляващи, нищо лично“.

***

По-нататък Григор Здравков казва още, че офисът на партията на Меглена Кунева е бил подслушван с микрофони, монтирани в заседателната зала на „Движение България на гражданите“.

След края на този разговор следва включване на Николай Бареков, който трябва да обяви, че влиза в политиката. Водещите питат Бареков как ще коментира думите на Здравков. Бареков отговаря , че го е чул откъслечно. Той обяснява, че не се притеснява от никакви снимкови материали или компромати. Версията на ТВ7 е, че Григор Здравков е прочел „компромат“, в който няма нищо вярно. Той е изготвен от частната ГДБОП под наставленията на Бойко Борисов, за да се удари Бареков.

В същата схема

Николай Бареков изобщо не се смущава и от ефира на телевизията, минути след оповестяването на „компромата“, буквално претворява описаната схема в ефир. Той говори за Росен Плевнелиев и „Каолин“.

„Г-н Плевнелиев, моля Ви подайте оставка, каквато и политическа криза да предизвика това в страната. Щом стигнахме до дъното, добре ще е да се откопаем сами, за да започнем на чисто“, призова Николай Бареков държавния глава.

Той обяснява, че е взел повод за призива си от „поредното разследване на телевизията“, което показва, че името на президента е намесено в сделката за продажбата на „Каолин“ редом с това на бившия собственик на компанията Иво Прокопиев.

„Дадох шанс на Плевнелиев да се покаже като независим президент на всички българи, но той остана вързан като куче за каишката на политическата мафия, което му отнема моралното право да бъде президент“, допълва Бареков.

Бареков посочва, че тази мафия е започнала да се изгражда много преди ГЕРБ да вземе властта. Тя е била финансирана от различни политически кръгове и е довела до цялостното овладяване на българската държава, включително премиерския и президентския пост.

Едното й крило е финансово. Бареков го определи като „много фино“, представящо се за „носител на някакви западни ценности, доброто лице на българския капитал“. По думите му там са Росен Плевнелиев и Иво Прокопиев, но шефската зависимост между тях не е много ясна. Другото крило било „монтанско-мутренско-милиционерското“. Там са Искра Фидосова и Цветан Цветанов, които „пожарникарското его на Бойко Борисов“ е докарало на власт.

Комисията на Филип Златанов пък е пример за класическа търговия с влияние и използване на държавната машина за рекет.

Аз съм единственият

„Аз съм единственият чист човек, който е способен да пребори политическата система. Аз съм на медийния пазар в последните 15 години и всичко около мен е чисто и прозрачно. Всички си мислят, че отношенията ми с Бойко Борисов и Цветан Цветанов са били много добри и приятни. Няма такова нещо. Аз винаги съм влизал в много тежки спорове и пререкания с тях. Предупреждавал съм ги многократно. Трябва да отбележа, че аз съм много хладнокръвен. Борисов три години и половина ми се разхождаше като елен рекордьор и накрая аз дръпнах спусъка. Единственият, който може да се противопостави на политическата вихрушка съм аз“, казва Бареков.

Много интересно е дали и как прокуратурата ще реагира на появата на втория „тефтер“ за политически поръчки, разкрит от Григор Здравков. Досегашните действия на държавното обвинение, което показа подборка от скандалния тефтер за политически поръчки на Филип Златанов, изглеждат така, сякаш са „направлявани“ от „тефтера“ на Пашата и Митко Каратиста, така че освен явните поръчители и изпълнители, да дискредитират и президента.

Източник: mediapool.bg

2 коментара по “Тайно „тефтерче“ на „частната ГДБОП“ указва как ТВ7 да удря президента?

 1. Бареков е срам за цялата българска журналистика!
  Душевно болен ли е този човек? Лъже ли го някой, че е интересен?
  Просто ме е гнус да го гледам!

 2. ВСЕКИ ДОСЕГА ПРИЗНА ПО ГРЕШКА – ДВЕ. После – някакви извинения. Катарзис!
  Единствено лайняният капут Бюреков няма чувство за за вина или „порочност“, той е кристално златист:
  не лапа мръсни пари, не върши от сутрин до здрач подлости, не лицемери постоянно, не се подлага постоянно на щедри поръчители на мръсотии!
  НЕ! НЕ! НЕ!
  Ние сме свикнали с нелепостите му. Периодична утеха ще бъде поредно окъпване в собствените му или нечии чужди говна. Наскоро се оплиска! Ха-ха!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *