Създадоха умна четка, която казва как да си миете зъбите

умна четкаХората винаги са смятали, че е много лесно да си измиеш зъбите – слагаш малко паста върху четката, пъхаш я в устата и започваш да търкаш зъбите. После изплакваш с вода. Оказва се обаче, че не е толкова просто. Повечето хора са доста небрежни в почистването на зъбите си и обикновено съкращават процедурата, твърдят стоматолозите.

Сега на помощ идва електронна четка за зъби, която праща сигнали към вашия смартфон, докато се миете сутрин и вечер, предават от 24chasa.bg. След това телефонът ви започва да показва съобщения, които казват как се справяте и как може да подобрите миенето на зъбите си.

Четката “Смарт сиъриз” се свързва с вашия айфон или телефон със системата “Андроид” с помощта на блутут безжична технология. За това вече има съответното приложение за телефони, което ви позволява да следвате инструкциите за миене на зъбите, появяващи се на екрана пред вас.

Ако търкате зъбите си твърде енергично, телефонът получава сигнали от четката и на екрана се появява предупреждение, че може да си израните венците. Това се случва благодарение на сензора за натиск, монтиран в четката, който следи коя част от зъбите колко енергично миете в момента. Телефонът също така измерва времето, през което четкате зъбите си, като ви дава сигнал кога да спрете. Специалистите смятат, че много от нас не четкат зъбите си в продължение на цели 2 минути, както е препоръчано, защото се отегчават и се отказват по-рано.

В края на миенето смартфонът, свързан с умната четка за зъби, показва обобщение как сте се справили, след което дава съвети какво да подобрите следващия път. Приложението може даже да бъде персонализирано към личните нужди с помощта на зъболекар, който ще посъветва пациента на кои зони в устата да обърне по-голямо внимание.

Приложението дава най-подробни инструкции как трябва да се миете правилно. Така например на екрана на телефона ви се изписва по колко секунди да миете всяка зона в устата.

Телефонът ви дори показва графика на зъбите ви, като този, който миете в момента, е оцветен в различна светлина.

Може да програмирате 6 отделни програми на смартфона си, които да променят движенията на интелигентната четка – ежедневно почистване, дълбоко почистване, избелване, грижа за венците, чувствителна кожа и почистване на езика. Интелигентната четка предлага и други услуги. Така например тя съхранява данните от миенето на зъбите ви за определена дата. Така може да видите на графика как сте мили зъбите си за ден, седмица или дори месец. Това според специалистите е особено полезно за родители, които искат да следят как децата им си мият зъбите.

Когато дойде време за профилактичен преглед, приложението ще ви изпрати предупредително съобщение на екрана на смартфона, както и списък на най-близките зъболекарски клиники в района.

Е, вероятно е неизбежно, но вече има начин да споделите информацията как си миете зъбите и във фейсбук, за което в приложението си има съответната опция. За разкош конструкторите на интелигентната четка са измислили начин как да забавляват клиентите си, докато си мият зъбите. За да не се отегчавате, може да гледате новините на екрана на телефона си.

Новата четка определено променя навиците на хората. Тестове с доброволци показват, че с новото приложение на смартфони времето за четкане на зъбите се увеличава от по-малко от минута с обикновена четка на 2 минути и 16 секунди с интелигентната четка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *