СЪДЪТ РЕШИ: 5 000 ЛЕВА САНКЦИЯ ЗА БОРИСЛАВ САНДОВ ЗА СТАТУС ВЪВ ФЕЙСБУК

Borislav Sandov BGNES

Екоактивистът и член на „Зелените“ обидил с поста си бизнесмена Лъчезар Цоцорков

Решението на съда е окончателно е не може да бъде обжалвано. Експерти коментират, че то създава опасен прецедент в правото у нас, бивайки едно от първите, с които някой е осъден заради статус в социалната мрежа. Offnews уточнява, че делото е породено от Фейсбук изказване на Сандов, в който активистът нарича Цоцорков „олигарх“ и „отровител“, от които думи бизнесменът се почувствал емоционално нестабилен.

Повод за статуса са били плановете на дружеството „Асарел-Медет“, на чиито Надзорен съвет председател е Лъчезар Цоцорков, да разшири своя мина до Панагюрище. Offnews информира, че активисти, сред които и Сандов подават жалба, с която оспорват коректността на оценката на влиянието върху околната среда на проекта и претендират, че териториите за разширяването на рудника попадат в „Натура 2000”. В резултат на статуса, Цоцрков завежда срещу Сандов дело за обида и клевета. Зеленият активист е оправдан по делото за клевета, но е осъден по делото за обида.

Пред  Offnews Сандов коментира, че събира дарения, за да плати сумата, на която е осъден, след което смята да съди държавата в съда в Страсбург.

Един коментар по “СЪДЪТ РЕШИ: 5 000 ЛЕВА САНКЦИЯ ЗА БОРИСЛАВ САНДОВ ЗА СТАТУС ВЪВ ФЕЙСБУК

  1. така е сандов, ти се помисли за недосегаем, но в България има закони и съд. получи си го. а сега си плащай като мъж, а не реви хората да ти събират дарения. щото утре и каролев ще те осъди и пак ли ще искаш другите да ти плащат глобите?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *