СЪДЪТ ОТСТРАНИ ОТ ДЛЪЖНОСТ КМЕТА Е ЗАМ.-КМЕТА НА „МЛАДОСТ“

Ivancheva BGNES

Прокуратурата поиска мярката с аргумента, че оставянето им на постовете ще затрудни разследването

Съдът отстрани от длъжност кмета и зам.-кмета на столичния „Младост“ – Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Това е официалното решение на магистратите. Прокуратурата поиска отстраняването на двете с мотив, че са налице всички доказателства по обвинението, а оставането им на постовете ще затрудни разследването. Според обвинението служебното положение на лицата ще попречи за разкриването на цялата истина, затова и те трябва да бъдат отстранени от длъжност.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване в срок от три дни, обяви съдията. В съдебната зала Петрова се разплака и заяви, че арестът е бавна смърт и много по-лошо нещо от затвора. Вижте лицето на Иванчева, циреи съм й лекувала по цялото тяло от падаща мазилка в ареста, каза Петрова. Съдията обаче посочи, че тези изказвания са несъотносими към предмета на делото аргументи.

Повод за отстраняването на Иванчева бе издадена от килията й заповед за уволнението на зам.-кмета Румен Русев. Лицето Иванчева се счита за действащ кмет и извършва действия като длъжностно лица, заяви прокурорът. Русев обаче е свидетел по делото за подкуп срещу Иванчева и Петрова и отстраняването му може да се приеме като натиск над свидетели. Така тя отправя и предупреждение към други свидетели, смята обвинението.

Според защитата исканията на прокуратурата са неоснователни и не са налице никакви доказателства Иванчева да въздейства по някакъв начин на свидетелите, както и доказателства за това да има вероятност да се укрие, да извърши ново престъпление или да унищожи доказателства по делото. Адвокатите напомниха, че вече са претърсени апартаментите, офисите и документите на подсъдимите и няма какво повече да се направи. Защитата отбеляза, че с мярката за неотклонение „задържане под стража“, която е наложена на подсъдимите, по никакъв начин не може да окаже въздействие върху свидетелите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *