СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВСС ЗА ВТОРИ ПЪТ НЕ УСПЯ ДА ИЗБЛЕРЕ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СОФИЙСКИ ГРАДСКИ СЪД

VSS bgnes

Никой от двамата кандидати не успя да събере достатъчна подкрепа, за да бъде избран

За Евгени Георгиев гласуваха петима от 14-те членове на съдийската колегия. За Светлин Михайлов гласуваха двама. 7 от съдебните кадровици гласуваха срещу двамата кандидати. Така нито един от двамата не успя да събере необходимите 8 гласа в своя подкрепа. Дискусията продължи повече от 5 часа.

Евгени Георгиев акцентира върху съдийското самоуправление. Той декларира, че не би управлявал еднолично СГС. По думите му стана ясно, че негов приоритет е програма „Натовареност“. Решение Георгиев вижда в осигуряване на повече съдебни зали. Съдийската колегия разпита Евгени Георгиев за специализациите му в чужбина. Тема на дискусията станаха и акциите му във фалиралата КТБ. Георгиев е притежавал 58 акции, които е загубил след фалита на банката.

Амбициите на другия кандидат Светлин Михайлов са свързани с това СГС да бъде успешен съд – без интриги и работещ спокойно. Михайлов отрече спекулациите да има много висок жизнен стандарт. Данъчната декларация, която той е подал показва, че притежава около 1 млн. лв. в пари и имоти. Да не се бърка личният с професионалният живот, призова Михайлов и изтъкна, че всички сделки са законни.

Най-големият съд в България няма председател от септември 2017 г., когато Калоян Топалов подаде оставка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *