Студенти възмутени от изказванията на доц. Буруджиева по адрес на протестиращите

Доц. д-р. Татяна БуруджиеваНие сме студенти по политология във Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“, задочна форма на обучение. Като хора, които са срещали Доц. д-р. Татяна Буруджиева-Ваниотис в качеството и на преподавател, ние сме възмутени от изказванията и по адрес на протестиращите и изпращаме това отворено писмо:

„Ние, като студенти на г-жа Буруджиева изпитахме срам след нейното изявление. Учуди ни агресивно отношение към хората, искащи оставката на правителството. Тя си позволи да нарече част от тях „платени, представители на престъпният свят“ и стигна до там да определя нивото им на симпатичност и интелигентност.

Протестите са форма за изразяване на гражданска позиция. Ние също не сме съгласни с много неща, които виждаме да правят някои от протестиращите, но трябва да се избягват крайни изказвания, обиди и поставяне под общ знаменател.

Припомняме, че Татяна Буруджиева подкрепи назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС и твърдеше, че трябва да му се даде шанс.

Оспорваме и твърдението, че правителството „чува“ гражданите. Студент от нашата група присъстваше на дискусията за промени в изборният кодекс с „граждани“ която проведе комисията, оглавявана от Мая Манолова. Повечето от присъстващите са от организации и различни формати близки до БСП и реално обсъждане с граждани не се осъществи. По-скоро поредният прах в очите на хората.

Не толерираме и успешните опити на депутатите да разделят протестите на „февруарски“ и „юнски“, на платени и неплатени. Хората ясно заявяват, че са изморени от вечните играчи на политическата сцена, които се подвизават вече две десетилетия и съсипват държавата, както и надеждите у тях за демократизация. Симбиозата между тези „политически опоненти“ и наглостта им накараха българите да излизат всеки ден след работа. Каузата на повечето е една развиваща се и съвременна България с висок стандарт на живот.

Нека политиците избягват да припознават протестиращи като свой електорат или електорат на някого от опонентите си.

Ние имаме въпрос към настоящите управляващи – Какво стана с обещанията за „експертно“ правителство ?

Голяма част от нас, студентите по политология, взехме участие и в протестите срещу предходно и срещу настоящето правителство. Ние, младите хора на България, искаме промяна и дори когато нашето право да протестираме бива потъпквано чрез подобни остри изказвания от страна на политиците, се надяваме те да не си мислят, че ще се откажем от каузата си. Фактът, че толкова много хора отстояват гражданската си позиция сочи само, че българите са се пробудили, защото им е омръзнало от корупция, бедност и шуробаджанащина, омръзнало им е да бъдат стадо. Всички сме си задали въпроса докога ще бъдем под опресия в собствената си страна, и всички си казахме „Стига!“, точно това олицетворяват и протестите сега. Затова хората излязоха на улицата, за да покажат, че вече им е дошло до гуша да бъдат под натиска на това правителство.“

Подчертаваме, че коментираме Доц. д-р. Татяна Буруджиева-Ваниотис в качеството и на депутат. Уважаваме я като преподавател и се надяваме да приеме думите ни като полезна критика.“

Сергей Петров, Александрина Полихронова, Симона Кенарова, Христо Илиев, Иван Радев, Денислав Каракашев, Марина Михайлова, Натали Лалова и др.

*****
Татяна Буруджиева е дъщеря на Иван Буруджиев, който заедно с Виолета Якова през 1943 г.застрелва от упор ген.Луков. Политико ката,която винаги е претендирала да е независима и обективна, стана началник на кабинета на Сергей Станишев като председател на БСП и по-късно стана депутат от БСП. Буруджиева е бизнес-партньор и приятелка на Моника Йосифова-Станишева.

6 коментара по “Студенти възмутени от изказванията на доц. Буруджиева по адрес на протестиращите

 1. Анти жена, Лейди Макбет за страхопъзльото Станишев – по пътя на престъпването на закона и морала, проскубан пуйков лешояд. Това изчадие изпълнява длъжност СЪВЕТНИК! Резултатът от „съветите“, породени от гореизброените и достойнства не вещае нищо добро. Че е роднина на убиец личи веднага, без биографична справка. Като са си дружки с бившата „весела парясница“ МОНИКА, (сегашна съпруга) на съветвания от нея политически пикльо, явно ще бъде, макар и временно облагодетелствана от тази близост. Дали няма обаче да посегне към пищова на баща си по някое време. Протестиращите да я държат под око!

 2. Тази червена грозотия няма ки кой да е номинира за мис бустанско плашило. Сигурен съм че мъжът и в леглото с възглавниза и закрива главата за да сънува таласъми и да не загуби сексуалната си възбуда завинаги. Както е гразна външността и, дваж по-грозна е и душата и. Няма нищо доцентско в тая, сигурен съм че си е купила дипломата и това е поредното изметско изчадие включено в крадливата дружинка на Сатанишев и сие.

 3. Някой наясно ли е че думата бурро на испански значи магаре. Тази определено има магарешки вид и мястото и е в лудницата или да я разпнат на къра за да плаши гаргите.

 4. Мръсни комунисти – същият терор и преследване – и в Украйна. Путин навсякъде мобилизира организирани червени „защитници“ на диктаторските режими, за да покажат как „народът“ е против протестите и си иска „правителствата“. Тези режими трябва да възкресят “ хомо советикус“ и да изтребват „хомо сапиенс“. Тези правителства дойдоха на власт и у нас, и в Украйна след преврати. Само че тук Борисов и Цветанов засега отърваха, организираните от Путин, Станишев, Доган, Местан, Сидеров, Пеевски, Алексей Петров готвените срещу тях убийство и затвор….. ЗАСЕГА! Юлия Тимошенко нагледно показва, в какво се изразяват целенасочените звества на антидемократичната – човеконенавистническа КГБ „дейност“. Затягат се „законите“ на полицейщината – от същите червени престъпници, които ревяха, че управлението на ГЕРБ е „диктаторски и терористичен режим“. Та ГЕРБ се отказа от властта, без следа от насилие. На това ли му казват „терор“. Отново гнила комунистическа гноясала демагогия. Не можете да спрете развитието на демократичното начало! То заради вас, мръсни червени престъпници, не доби истински европейски вид у нас. Вие поддържате уродлива същност на нашето общество, в което продължават да си живуркат доволно и безропотно селяндурите от поля и паланки. На тях не им трябва култура, свобода, демокрация. Вие отлично знаете това, защото през всички тези години учихте само децата си. Гечеви, Добреви, Бокови, Станишеви…. Останалите – нека мрат от глад, да пушат, пият, да се дрогират, изнасилват и пребиват – в чалга и неграмотност. Бъдещият българин – деградирал човек (справка маймуната от МВР – Лазаров), пълни комунистическите автобуси на път за София, скандирайки на цигански: „София не е България“ – в подкрепа на полицейския режим на милиционера Овчев. Неговият пръв помощник – маймуната Лазаров определи състоянието на пребит от полицаи човек (със счупени ребра) – като „недобро“. Според него няма нищо страшно даже и да е „малко умрял“. Срам и позор за България!

 5. ТАТЯНА БУРУДЖИЕВА
  Съветничката на Станишев, даваща му „безценните“ си съвети – Татяна Буруджиева – дъщеря на хладнокръвен убиец, застрелял в упор генерал Луков? Представете си какво е естеството на тези „безценни съвети“? Кого да претрепят или „отстранят“ по всеки друг начин! Комунистът нищо по-градивно от разруха и убийство не предприема!
  Цитати на Буруджиева (то и името и едно – звучи като „бетонобъркачка“):
  1. „Правителството е избрано от легитимно парламентарно мнозинство, дошло на власт чрез демократични избори“ – легитимното правителство, което трябваше да властва, бе на ГЕРБ. Червените боклуци и турчетата дойдоха на власт след типична инсценировка на „фалшива революционна ситуация“. Манипулираха предизборния и изборен процес.
  2. „Това вето ще бъде преодоляно, но ще ни забавят в реализирането на важни социални и икономически задачи, посочи Буруджиева“. Това вето ще предизвика сериозен отклик всред политическата общественост в света. Ето от какво ги е страх комунягите! Комунягите и техните ортаци-престъпници НИЩО ДОБРО НЯМА ДА НАПРАВЯТ през това време (вашите „задачи“ са само за социална и икономическа разруха и ограбване, както винаги).
  3. „Кадровите промени на много нива във властта се налагали, защото постовете били заети от „калинки”. ГЕРБ на време се очисти от „калинките“. „Калинки“ има навсякъде в политиката. Ами вие с останалите червени престъпници, щерко на убиец, кога ще се очистите от „престъпниците си – мамути“ С каква наглост натрапвахте Дебелан Пеевски? Трактори, Хамстери, сами убихте икономическия си идеолог – Луканов, мафиота – Павлов. Колко видео-компромати се изнесоха за вас – и нищо. Ето затова ще играе ВЕТО след ВЕТО, докати победи „НЕ“-то на хората към вас, убийствено семе!
  И като плещите глупост след наглост, поне не се снимайте. Ние сме виждали грозни кукумявки и друг път, Буруджиева, щерко на „КИЛЪР-ЧЕКИСТ“ – в момента СЪВЕТНИК на първия КОМУНИСТ. Цялата ви същност е мафиотско-милиционерска. Какви кадри, каква селекция, какъв елит на вдъхновителя Путин!
  БОМБЕНИЯТ АТЕНТАТ В КАТЕДРАЛНИЯ ХРАМ – „СВ. КРАЛ – СВ. НЕДЕЛЯ”
  A МОЖЕ И ДА ВЗРИВЯТ БОМБИ ВЪРХУ НОРМАЛНИТЕ ХОРА. НАЛИ ЗНАЕТЕ КОЙ ТОЧНО СТОИ ЗАД ПОДОБНИ МРЪСОТИИ? КАКТО В МИНАЛОТО ЗАД МРЪСОТИИТЕ В КАТЕДРАЛНИЯ ХРАМ „СВЕТИ КРАЛ“.
  На 16 април 1925 г. Велики четвъртък, когато група крайнолеви дейци на Военната организация (ВО) на Българската комунистическа партия (БКП) взривява покрива на църквата „Света Неделя“ („Св. Крал“) в София. По това време в нея се провежда церемонията по погребението на генерал Константин Георгиев, убит на 14 април същата година от други дейци на комунистите. (Както бащата на Татяна Буруджиева, който по-късно пък застрелва в упор ген. Луков). Специалната цел на атентата е да бъде ликвидиран военният и политическият елит на страната, включително цар Борис III. В момента елитът на страна протестира срещу беззаконията на незаконното „правителство“ на КОМУНЯГИТЕ (на Путиновия резидент – Станишев), ДОГАНСКИТЕ, (т.е. КГБ) ТУРЦИ и АНАРХОФАШИСТИТЕ АТАКИСТИ НА Болен Мегаломан (пак инспирирани от опитите за Руската експанзия у нас). ЛЕВИЯТ ЕКСТРЕМИЗЪМ НЕ Е ОТ ВЧЕРА. ПОСЛЕ ЩЕ РАЗПРАВЯТ КАК ЖЕРТВИТЕ САМИ ХВЪРЛЯЛИ БОМБИТЕ ВЪРХУ СЕБЕ СИ И ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ СЕ ТРЕПЕЛИ С ПАЛКИТЕ НА МИЛИЦИОНЕРИТЕ, ЗА ДА НЕ СКУЧАЯТ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *