Студентите: Няма утре, има само днес. България, направи своя избор! (LIVE)

Студенти“Няма утре. има само днес. 50 000 души през юни месец вярваха, че ще има утре и вдругиден и затова сега седят по домовете си и енергията им се изчерпа. Днес българската нация трябва да направи своя избор.” Това заяви Константин Голев на пресконференцията на студентите, окупирали Софийския университет.

Студентите призоваха всички да излязат на протест тази вечер от 18 ч. Сборният пункт е Ректората.

Студентите излязоха на входа откъм вътрешния двор на Ректората и бяха посрещнати от бурните аплодисменти на събралото се множество.

“Ние знаехме, че ще има провокация. Бяхме предупредени от предишни окупатори. Това, което се случи, беше изумително. Тук шайка хулигани беше ръководена от член на българското Народно събрание, а полицията се забави и не си свърши работата. Затвори си очите.

Рано или късно ще бъдем изметени от тази сграда по един или друг начин. Тази сграда е символ на една идеална цел, не политическа. Тя беше атакувана по най-мерзък начин. Отговорът е само един – призоваваме нашите родители, учители, съседи, целия народ на страната да излезе и да ни подкрепи, защото не сме свръхчовеци и не можем да държим един от малкото останали чисти символи на тази страна далеч от все по-рафинираните опити за провокации. Да дойдат в 18 ч на паметника да заявят волята си за живеят в свободна държава.

Няма утре. Има само днес. 50 000 души през юни месец вярваха, че ще има утре и вдругиден и затова сега седят по домовете си и енергията им се изчерпа. Днес българската нация трябва да направи своя избор.

Източник: offnews.bg

Live streaming video by Ustream

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *